NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

ZÁPASOVÝ OBRAT JAKÝ PODSTRÁNĚ DLOUHO NEVIDĚLY…

napsal Roman Vaněk

17. září 2020


SK BAKOV-SOKOL PĚČICE

4:3 (1:0)

Branky: 71.a 83.VANĚK, 66.VELECHOVSKÝ, 81.BOŠKO (p) – 18.a 46.KICELUK, 55.SÍTAŘ

Rozhodčí: VAŇOUSEK PATRIK – LOUDA TOMÁŠ, KUBA MICHAL

Sestava SK BAKOV – 1.POL:

MAJZLAN

RESL – HÁJEK – KOHNHÄUSER – MAREŠ

HAMMER – HŮLKA – ZVOLINSKI – TUREK

SOMR

BOŠKO

Trenér Jaroslav MARYŠKA      Asistent Milan BERÁNEK

Uprostřed týdne bylo na programu již 3.kolo doprovodné soutěže, Pohár krajského svazu pod názvem AGRO CS. Bakov do něj postoupili po jasné předchozí výhře v Byšicích (5:1). Nyní však los postavil domácí hráče před náročnější výzvu, porazit účastníka z vyšší krajské třídy.

Domácí a hostující trenér pojali zápas jako přípravný a šetřili některé opory. Příležitost tak dostali hráči z rezervních mužstev. První poločas příliš zajímavých momentů nenabídl, byl vidět spíše boj uprostřed hřiště bez větších gólových šancí. První fotbalovou věc předvedli až hosté, v 18.min si na centr naběhl na zadní tyč Kiceluk a poprvé rozvlnil sítě – 0:1.

Do přestávky se obraz hry nezměnil. Spokojení hosté byli lepší na míči a domácí se trápili.

O pauze přišly změny, domácí trenér Maryška poslal do druhého poločasu tři čerstvé posily a přeskládal sestavu…

MAJZLAN

HAMMER – HÁJEK – KOHNHÄUSER – MAREŠ

KENDÍK L. – HŮLKA – SOMR (60.KENDÍK T.) – VELECHOVSKÝ

VANĚK – BOŠKO

Prvních deset minut se střídající hráči teprve aklimatizovali, a hosté nadále stříleli branky. Druhý poločas odstartoval svou druhou trefou Kiceluk. Ve 46.min dostal průnikovou přihrávku a ostřílený borec z levé strany technicky obstřelil Majzlana – 0:2. Zadní bakovské řady hořely, hosté byli při chuti a vytvořili si další gólovou pozici. Tentokrát zprava prošel skrz děravou bakovskou obranu druhý pěčický útočník Sítař a zblízka skóroval – 0:3. Běžela 55.minuta a zdálo se být rozhodnuto.

 

V bakovském areálu V Podstrání v tu chvíli nikdo nepočítal s jiným scénářem. Ani spokojená hostující lavička, která stáhla ze hry střelce zápasu Kiceluka.

Jenže Bakov s čerstvými silami na place nic nevzdával a šel si pro sladkou výhru. Základem obratu byl lepší pohyb na hřišti a hlavně chuť něco s výsledkem udělat …

Minuta po minutě:

64. Své spoluhráče vyzval bojovat Boško. Z dálky rozzvonil konstrukci hostující branky, když trefil její rohovou spojnici.

Od té chvíle byl na hřišti už jen jeden tým…

66. Dlouhý výkop Majzlana zpracoval Velechovský a po kličce obránci se trefil křižnou střelou do vzdálenějšího koutu pěčické branky – 1:3.

69. K pravému rohovému praporku utekl Vaněk a jeho centr málem našel před prázdnou brankou Kendíka. Hosté se odkopem na roh prozatím ubránili.

70. Boško vyzkoušel reflex pěčického Dufka, ten štiplavou střelu pouze před sebe vyrazil, vrácený míč do vápna si chtěl zpracovat Velechovský, ale byl faulován a byla nařízena penalta.

71. Snížení na rozdíl jedné branky zařídil z pokutového kopu Vaněk – 2:3.

76.Boško se dostal před hostujícího brankáře a místo střely zvolil nepřesnou přihrávku na volného Velechovského, vyhnal ho však z ideální pozice…

81. Po pravé straně utekl svým strážcům Vaněk, po 60-ti metrovém sprintu předvedl vápně slalom až před brankáře, kde byl poslán k zemi hostujícím obráncem a rozhodčí nemohl jinak než znovu pískat jasnou penaltu. Z penalty s přehledem vyrovnal Boško – 3:3.

Strhující minuty zápasu běžely dál, nikdo ani nestačil  přemýšlet o penaltovém rozstřelu. Za tři minuty byl totiž dokonán obrat zápasu.

84. Hammer vybojoval rohový kop z pravé strany, který byl sice ještě hlavou odvrácen mimo velké vápno.  Tam jej však stihl Tomáš Kendík a vrátil zpět na pravou stranu k exekutorovi rohu Boškovi. Ten si po naznačení centru pravou nohou, přehodil balón na levou a krásným centrem na zadní tyč našel nebojácného Vaňka, který v pádu hlavou uklidil míč do sítě a strhl tak vedení na naši stranu – 4:3!!!

Stinnou stránkou krásného odpoledne bylo v závěru zápasu zranění Boška, který si po souboji s hostujícím kapitánem Králem poranil koleno. Bohužel musel být odnesen na nosítkách a čeká ho vyšetření.

Rozhodujícím momentem pohárového utkání bylo poločasové střídání, Velechovský nejprve první brankou a vybojovanou penaltou soupeře načal, útočník Vaněk ho dorazil. Bakov se dostal po neskutečném obratu z 0:3 na 4:3 během 17 minut do 4.kola Poháru AGRO CS. Dalším jeho pohárovým počínáním bude derby se sousedním Mnichovohradišťským SK, termín svátečního zápasu je naplánován na sváteční den - 28.října.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ