NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Podzim ukončila výhra v derby.

napsal Roman Vaněk

12. listopad 2021


SK BAKOV – TJ SOKOL CHOTĚTOV

3:1 (2:0)

Branky: 41., 43.Vaněk, 82.Vitmajer P. – 60.Vyhlas

ŽK: 2:2

Rozhodčí: JAKUB ČERMOCH – ZDENĚK BARTŮŠEK, VOTĚCH NERAD

Delegát: ---

SESTAVA SKB:

KROUPA

VITMAJER T., RESL , BOŠKO , MAREŠ

 VITMAJER P. (88.Turek), FORMÁČEK , FRELICH (46.Kvapil) , VANĚK (84.Prokůpek)

ŘÍHA (63.Bartoń)

AJCHLER (73.Zvolinski)

Trenér JAROSLAV KAMENICKÝ      Asistent MILAN BERÁNEK

Derby ukončilo podzimní část a přerušilo i vzestup našeho A-týmu. Závěr podzimu totiž zastihl rozjetý Bakov v dobré formě a tři výhry v řadě ho oddělily od konce tabulky.  

Pikantní sobotní zápas s mužstvem, které na tom bylo před výkopem o sedm bodů lépe, se odehrál na trávníku zalitým sluncem. Kromě dvou rivalů se na hřišti potkali také dva střelci s devíti zásahy. K radosti domácích se hostující Tomáš Koníček ke skórování pouze přiblížil, naopak domácí Matěj Vaněk obě své možnosti proměnil a v soutěži střelců se tak posunul na 4.místo.

Do utkání vstoupil lépe Bakov, v 10.min prověřil poprvé postřeh hostujícího brankáře Ajchler. Až později měl dvě velké příležitosti Chotětov, nedaleko bakovské branky kopal dva trestné kopy právě Koníček. Společně se slunečními paprsky se snažil ohrozit Kroupu. Osvícený strážce bakovské branky přímé střely viděl a vyrazil. První kop s pomocí tyče vyškrábl na roh. Druhou standardku vyboxoval před sebe a Formáček v těžké pozici míč uklidil do bezpečí. Bakov obě nejnebezpečnější akce prvního poločasu hostí přežil a mohl převzít taktovku. Nebezpečí pramenilo ze středu hřiště, ve 37.min hledal Vitmajer Vaňka, ale první výzva ke skórování nedopadla dobře, k míči mu chyběly centimetry. Za tři minuty už střelec zápasu své spoluhráče rozjásal, akci navrátilce do A-týmu Jana Říhy zakončil Matěj Vaněk přesnou střelou do sítě – 1:0. Neuběhly ani dvě minuty a Chotětov byl zcela paralyzován. Bakovští hráči jeho obranu rozebrali na šroubky. Na konci osy Formáček, Vitmajer, Říha byl opět Vaněk, který si zpětnou přihrávkou náležitě vychutnal - 2:0.

Frustrovaní hosté udělali o pauze tři změny. Nespokojený trenér vyměnil v každé řadě po jednom hráči. I přesto začátek druhého poločasu patřil domácímu týmu. Centr Mareše poslal hlavou do šibenice chotětovské branky Ajchler. Ulman ukázal tygří skok a udržel naděje svého týmu. Následné rohy nadále obtěžovaly hostujícího brankáře. Střídající Kvapil těsně hlavou minul.  Zkompletovat hatrick mohl v 58.min Vaněk. Jenže střelecký prach mu zvlhl a střelecký účet si nevylepšil. Dvě minuty poté byl Bakov potrestán, Vrána z trestného kopu našel střídajícího Vyhlase a jeho volej byla přesná – 2:1. Chotětov ožil a toužil po srovnání. Bakov však nadechujícího se soupeře nepustil však k vážnější šanci. Nezměnil to ani sám trenér Buryán, který  naskočil na posledních    Derby ukončil Petr Vitmajer když přihrávku Bartoně využil a pečetil důležité vítězství – 3:1.

Podzim byl pro Bakov jako jízda na horské dráze, po šesti zápasech měl na kontě pouze jeden bod a skóre 6:17. Obrat za lepšími výsledky byl cítit již v Holubicích, jenže místo vysokého vítězství si přivezl nečekanou prohru 0:1. Kamenického tým pak pětkrát vyhrál, nebýt nešťastných proher v Kralupech s lídrem soutěže a doma se Starou Boleslaví, pozice v tabulce mohla být vyšší.

Bakováci nahráli ve druhé polovině podzimu skóre 20:8 a připsali si 15 bodů. Parádní obrat dopomohl k průběžnému 8.místu.

Fotografie ze zápasu najdete  Rajče Sokol Chotětov

Hodnocení podzimu Jardou Kamenickým v rozhovoru pro Boleslavský deník si přečtete ZDE

NAPIŠTE KOMENTÁŘ