NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV - AFK LIBČICE 5:2 (2:1)

napsal Roman Vaněk

19. duben 2022


 

SESTAVA SKB

Kroupa

Vitmajer T.,Ajchler, Kvapil, Bartoň

Vitmajer P.,Formáček, Říha, Velechovský

Vaněk

Boško

 

Rozhodčí: Nerad Vojtěch - Budil Daniel, Kovář Otto

Delegát: Prislupský Martin

ŽK: 2:5   ČK: 0:1

 

ČTVRTÁ VÝHRA V ŘADĚ A ZLOMENÁ KOST VELECHOVSKÉHO

Radost, smutek, emoce… to vše přinesl souboj dvou týmů sousedící v tabulce. Zkušený tým z Libčic nad Vltavou si přijel pro body a od počátku utkání to bakováci pocítili. Kuba Velechovský dokonce po jednom souboji skončil v nemocnici. Frustrovaní hosté si domů nakonec místo bodů odvezli dvě červené karty a další podnět k řízení před disciplinární komisí. Po skončení zápasu při odchodu ze hřiště totiž Punčochář napadl domácího diváka.

Branky začaly padat těsně před přestávkou, Vaněk vyslal jedovku a gólman jen vyrazil ke Kvapilovi, stoper otevřel brankový účet. Hosté za minutu srovnali Dosoudilem. Tento bývalý ligista za další minutu fauloval ve vápně Velechovského. Dosoudil byl na trávníku od 15.min s podmínkou, a za penaltový zákrok mohl vyfasovat druhou žlutou kartu, ovšem to se nestalo. Rozhodčí žlutý trest ukázal směrem k lavičce, hostující trenér odporoval arbitrovi tak intenzivně (a od plic), až si vysloužil červenou kartu. Divoké první dějství ukončil úspěšným pokutovým kopem Boško - 2:1.

Po pauze hosté přitvrdili, především Velechovský na Dosoudilovy lokty dlouho nezapomene. V 53.min ho o hlavu vyšší stoper povalil a následně zalehl. Zlomenina klíční kosti poslala dvacetiletého záložníka na pohovku k televizi. Hráč z pole se nakonec červené karty dočkal, svůj tým poslal do deseti hostující Valenta. Bitva o každý metr skončila v 77.min, Vaněk zvýšil vedení o dvě branky a Bakov převzal zápas pod svou kontrolu. Dosoudil ovšem nepolevoval, Turek po úderu do obličeje musel být ošetřen. Mladého spoluhráče fotbalově pomstil po přihrávce Boška Vaněk, svým druhým gólem navýšil vedení - 4:1. Střídající Prokůpek měl hosty na lopatě. Góly byly ale souzeny povolanějším, u pátého gólu si vyměnili střelci zápasu pozice, Vaněk přihrával a Boško pečetil vítězství. Kvapil stejně jak brakové hody odstartoval, tak je ukončil, jenže do vlastní sítě.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ