NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

REZERVA ZABRALA A VÍTĚZSTVÍM SE ODRAZILA ODE DNA.

napsal Roman Vaněk

21. září 2020


FK DLOUHÁ LHOTA - SK BAKOV „B“

2:3 (0:3)

Branky: 48.a 80.LIMR -  2.a 28.ČUREJ, 15.KUBÍK

Sestava SK BAKOV:

PICEK – VANĚK R., PROKŮPEK J., HULÍNSKÝ, HOZÁK, KENDÍK L., KOHNHÄUSER, ŘÍHA, KUBÍK, TUREK, ČUREJ

Střídali: MARTIN LOUDA, ČONKA

Trenéři: JIŘÍ BARVA, ROMAN HEJL

 

Rezervní tým se po prvních kolech usadil na dně tabulky. Těžké prohry na SKP a doma s Klášterem srážely sebevědomí hráčů k bodu mrazu. Hra se začala trenérům líbit až od třetího kola, to B-tým inkasoval na Strašnově jen jednou. Ve 4.kole narazil Bakov na Sporting a mančaft ukázal svou sílu, potrápil druhé nejlepší mužstvo podzimu 2019 a odehrál s ním vyrovnaný zápas.

Tento víkend to měli trenéři A i B týmů při sestavování jedenáctek o dost složitější. Kromě toho, že na stole ležely tři omluvenky (Hammer, Bartoň, Zvolinski) a nemohli také počítat se zraněným Petrem Vitmajerem a nově i s Boškem, výkopy mistráků začínaly ve stejný termín, v sobotu v 16:30. Situaci s nominací jim také ztěžoval konec zápasu dorostu, jež skončil pouhou hodinu a čtvrt před začátky zápasů dospělých, a vybraní mladící pouze stačili převléknout dres a spěchali do dalších bojů. Paradoxně se oba týmy se všemi překážkami vyrovnaly a v okleštěných sestavách svá mistrovská utkání vyhrály. Základ výhry B-týmu ve Dlouhé Lhotě se zrodil v prvním poločase, když hráči vykročili za svým prvním podzimním vítězstvím rázně. V první minutě vystihl špatnou rozehru domácího brankáře Čurej a pohotově poslal svůj tým poprvé na podzim do vedení. Po čtvrthodině vyslal Říha exkluzivní pas na Kubíka a ten podruhé rozvlnil domácí síť – 2:0. Ve 28.min se zaskvěl dirigent Říha další fotbalovou parádou. Za obranou našel naběhlého Čureje a bakovský střelec se opět nemýlil – 3:0.

Bohužel druhý poločas se Bakov zatáhl, hráči přestali využívat středopolaře a nákopy se brzy vracely zpět před velké vápno. Po pauze přišla pro domácí naděje na zvrat velmi brzo, Limrův gól ve 48.min nabudil spoluhráče a Lhota ovládla druhý poločas. Domácí postupně roztáčeli kolotoč a bakovácí udržovali pouze se sebezapřením dvoubrankové vedení. Druhý inkasovaný gól přišel po půlhodině usilovného bránění, na přesný centr na skočil jediný domácí střelec Limr – 3:2. Pět minut před konce mohla Lhota vyrovnat, Picek v brance však svůj tým podržel, nejprve střelu ze 30-ti metrů zastavil a následnou dorážku  od osamoceného Zdobinského se štěstím vyrazil na roh. Bakov udržel jednogólové vedení a hráči se mohli poprvé na podzim naplno radovat...

NAPIŠTE KOMENTÁŘ