NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

BAKOVSKÁ GARDA V ROCE 2020

napsal Roman Vaněk

13. říjen 2020


Bývalí hráči našeho oddílu věkově nad 35 let se pravidelně schází k přátelským utkáním proti týmům složených ze stejně starých hráčů. Na jaře však pandemie nedovolila odehrát ani jedno utkání. Po uvolnění restrikcí se natěšení gardisté poprvé potkali až v červnu, již po osmé se na bakovském hřišti konal pro tuto věkovou kategorii fotbalový turnaj PREFA CUP. Přátelské setkání s kopačkami na nohou si nenechali ujít borci z M.Hradiště, Nové Vsi, Strašnova, Čejetic, dále futsalové týmy Slavíci a FC Malibu, tým hrající pražskou hanspaulku Hertha ZVZ. Do Bakova dorazily i týmy z liberecka, tradičně Amíci a po letech i garda ze Železného Brodu. Brodský tým účast pojal jako odvetu za podzimní turnaj Memoriál Bedřicha Chmelíka, který Bakov v listopadu vyhrál a odvezl si trofej pro vítěze. Hostům z Brodu se pomsta vydařila, celý turnaj ovládli a převzali putovní pohár.  Domácí tým Bejci skončil až pátý.

V srpnu si bakovská garda zahrála přátelské utkání na Klášterských letních slavnostech proti místní gardě. Zápas uprostřed prázdnin se málem neuskutečnil, mnoho bakovských hráčů trávilo dovolenou mimo okres a postavit tak silný tým nebylo ve vlastních silách. A protože v té době panovaly tropy, bylo potřeba lavičku s vyšším počtem náhradníků, očekávaly se totiž ztráty. Tým tak doplnili kamarádi ze sousedních týmů M.Hradiště a Nové Vsi. Vyztužená bakovská jedenáctka nedala klášterské gardě příliš šancí a zápas opanovala (více zde).

 

Pátek 18.září

HOSTÉ NEUDRŽELI JASNÉ VEDENÍ A NAKONEC PŘIŠLI O VÍTĚZSTVÍ.

SG BAKOV – SG STARÁ BOLESLAV

4:4 (0:3)

Branky: 2x Smutný, vlastní (STB), Beránek

Sestava SK BAKOV: Lehký – Šimáně, Šavrda, Malina Vik., Vaněk (Svatuška)  – Malina Voj., Chromý, Resl, Bláha – Smutný, Beránek (Koudelka)

Pro první podzimní přátelské utkání si pozval Bakov gardu Staré Boleslavi. Hosté dali domácím na menším bakovském hřišti č.2 lekci z produktivity, tři centry do vápna a tři branky od jednoho střelce jako přes kopírák. Na zadní tyči si vždy našel míč vždy stejný hráč a v palebné pozici se nemýlil, Lehký neměl šanci. Po změně stran přidala Boleslav čtvrtou branku a schylovalo se k debaklu. Bakov zvedlo šťastné snížení, to zařídil soupeř sám. Vlastní branka nám vykřesala naději. Poté se dvakrát prosadil Karel Smutný, jednou po individuální akci protlačil míč za záda gólmana a podruhé skóroval po krásné kombinaci. Třetí branka nás dostala na dostřel. Vytouženého vyrovnání jsme nakonec dosáhli, pár minut před koncem jsme unaveného soupeře dorazili, Milan Beránek hlavičkou vybojoval pro svůj tým nečekanou remízu…

 

 

Pátek 9.října

BÝVALÍ HRÁČI SI BOUSOVĚ S CHUTÍ ZASTŘÍLELI.

SG DOLNÍ BOUSOV -SG BAKOV

1:6 (0:4)

Branky: 2x Beran, 2x Smutný, Resl, Malina Voj.

Sestava SK BAKOV: Resl (Lehký) – Šavrda, Sedláček, Malina Vik., Šimon – Malina Voj., Kühnel, Beran, Bláha – Smutný, Rýdl (Resl, Koudelka)

Ve druhém podzimním utkání se garda představila tentokrát na půdě Dolního Bousova. Utkání mělo velmi dobrou úroveň, zejména ze strany Bakova, Díky týmovému výkonu všech borců v bakovském dresu snesl zápas vysoké měřítko. Již v úvodu mohly padat branky, šance promarnili Beran s Malinou, podobně dopadlo i zakončení Bláhy. Brankový účet otevřel Josef Beran,  po individuální akci ve velkém vápně nekompromisně zavěsil. Za chvíli jsme šli do dvojbrankového vedení,  po krásné akci trojlístku Kühnel, Bláha a Beran se střelec zaskvěl podruhé. Třetí branku po skvělém centru Bláhy s přehledem zakončil Jan Resl. Poslední branku před odchodem do kabin vsítil po úniku rychlonohý Karel Smutný. I druhý poločas se nesl v naší režii. Bousov si nevěděl rady s naší kombinací a k brance Lehkého nebyl vůbec připuštěn. Zkušená obrana se stoperem Sedláčkem rušila veškeré výpady soupeře. Pátý a šestý gól v síti domácího brankáře znamenaly bousovskou pohromu. Nejprve se trefil podruhé Karel Smutný a poté Vojta Malina. Jediná nebezpečná domácí střela přinesla korigování výsledku utkání a čestný úspěch rivala, jemuž bakovská garda více nedovolila. Promarněné naše příležitosti ušetřily Dolní Bousov od výraznějšího debaklu.

 

Kalendářní rok pravidelně garda končí na turnaji v Železném Brodě. I letos by tomu nemělo být jinak. Jenže situace kolem COVID-19 pravděpodobně neumožní organizátorům turnaj uspořádat, a Bakov nedostane šanci loňské vítězství obhájit …

NAPIŠTE KOMENTÁŘ