NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Sobotní galapředstavení, fotbal bavil celý areál.

napsal Roman Vaněk

5. říjen 2021


SK BAKOV – 1.FC LÍBEZNICE

6:1 (2:0)

Branky: 38.KVAPIL, 45.VAVĚK (p), 60.VITMAJER P., 71.BOŠKO, 73.MATOUŠ, 90.AJCHLER – 69.ZEMAN (p)

ŽK: 0:2

Rozhodčí: MILOŠ KŮRKA – KAREL NEHASIL, PAVEL KUBEČKA

Sestava SKB:

KROUPA

VITMAJER T. (63.PROKŮPEK), FRELICH, HÁJEK, MAREŠ

VITMAJER P., FORMÁČEK, HAMMER, VANĚK (78.BARTOŇ)

BOŠKO (84.AJCHLER), KVAPIL (72.MATOUŠ)

Trenér JAROSLAV KAMENICKÝ      Asistent MILAN BERÁNEK

V důležitém dvojzápase fotbalisté bakovského A-týmu uspěli, dva slunečné víkendy jim přinesly šest bodů. Nyní vítězství dokonce ozdobili šesti brankami, takovou kanonádu areál V Podstrání dlouho nezažil. Ode dna tabulky se sice ještě neodtrhli, ale snad kabina překonala krizi a závěr podzimu odehraje v lepší kvalitě.

K fotbalové euforii přispěl fakt, že trenér Kamenický neměl tentokrát větší starosti se základní jedenáctkou. K dispozici měl tým se silnou lavičkou, dva hráči se zapsali mezi střelce. V dresu A-tým šly poprvé do boje letní posily, Petr Matouš a Jakub Kroupa. A oba hráči se předvedli mistrovsky. Matouš dal po dvaceti vteřinách na hřišti gól a brankář Kroupa v důležitých momentech podržel svůj nový tým, k čistému kontu mu chybělo opravdu málo.

Domácí tým se v úvodních minutách rozhodně jako dobrý hostitel nezachoval, soupeře zamknul v jeho pokutovém území. Sérii rohů nevyužil, souvislý tlak ukončil průnikem středem hřiště Hammer, ovšem bez zakončení. Hosté na druhé straně kontrovali Zemanem, kapitán si naskočil na centr a prověřil postřeh bakovské akvizice v brance. V 10.min se zastavil tep všem bakovákům, Braier našel na vzdálenější tyči osamoceného Kuruce, jeho nepochopitelná minela zachránila domácí od pohromy.  Hammer napodobil soupeře, prokličkoval se od rohového praporku do vápna a vyzval Kvapila ke skórování, ale dobře postavený Kaprál zachránil situaci.

Oba týmy se předháněly ve fotbalových kreací. Ve 20.min byli na tahu hosté, levý obránce Hrnčíř měnící si pozici se záložníkem Nedostupem nechal vyniknout Kroupu, jeho tygří skok nenechal nikoho na pochybách nad jeho brankářským umění. Až po půlhodině dal o sobě vědět Pospíšil, nejlepší střelec hostí poslal nabídku napříč bakovské vápno, jeho spoluhráči ji však nereflektovali.

Brankový účet otevřeli domácí, ve 38.min poslal dlouhý křižný nákop Vaněk, zdánlivě ztracený balón doběhl Petr Vitmajer, který poté na zadní tyči našel Jana Kvapila – 1:0. Do pauzy stihl Bakov vedení potvrdit, tvrdou ránu hosté museli přijmout v podobě odpískané penalty. Boško vyslal pro faul do vápna Vaňka, sám poškozený se ujal provedení, zkušeně si počkal na pohyb brankáře a poslal svůj tým do vedení 2:0.

Po otočce stran pokračoval atraktivní fotbal. Nejaktivnější v barvách Líbeznic Oleksandr Braier zaměstnával bakovskou obranu. Hráč s číslem osm byl všude a posílal neúnavně své spoluhráče do brankových příležitostí. V 52.min Zemanovi chyběly jen centimetry, ve skluzu Braierovu přihrávku minul. Na druhé straně obešel Kaprála Vaněk, jenže pálil nad líbeznickou branku.

V 59.min Kvapil uposlechl Petra Vitmajera, kterému přenechal Vaňkův pas, jeho náběh byl odměněn – 3:0. Po rozehře ve středovém kruhu si záhy autoři předchozí akce pozice vyměnili, přihrávající Vitmajer poslal do vápna Vaňka, obránce v souboji opět nestíhal a Vaněk šel zase k zemi. Bakov měl výhodu druhého pokutového kopu a mohl soupeře dorazit. Stejně jako v prvním poločase si postavil míč faulovaný Vaněk, ale tentokrát mu stejné provedení kopu sedmou podzimní trefu nezajistilo. I když hosté prohrávali, nebyla z nich cítit žádná frustrace, ba naopak, nadále se tlačili do zakončení. V 67.min byl ve vápně ve vápně faulován Pospíšil, a sudí ukázal již po třetí na penaltový puntík, Zeman snížil – 3:1.

Konec galapředstavení bylo v nedohlednu, hosté po brance ucítili šanci a minutu nato se ocitli v další šanci, Pospíšil se řítil neohroženě na bakovskou branku, jenže tam narazil na zeď se jménem Kroupa. Jakub ozdobil svůj výkon pohotovým zákrokem. Tento moment byl pro závěrečnou fázi zápasu klíčový, snížení na rozdíl jedné branky by nabídlo velké drama. Nestalo se tak a Bakov dvěma slepenými brankami nepřipustil blamáž. Vitmajer přihrál Boškovi a pro Davida bylo lahůdkou poslat míč do osiřelé branky. Následné střídání přineslo radost nejen exekutorovi páté branky. Nováček Petr Matouš se ani nestačil rozkoukat a odražený míč poslal nekompromisně do sítě. Zdecimovaný soupeř si mohl na cestu domů přibalit další dárky, nejprve Boško v souboji s brankářem neuspěl a poté Ajchler ve vápně prováhal moment střely. V poslední minutě si vše vynahradil, od nejproduktivnějšího muže zápasu Petra Vitmajera (1+4) dostal exkluzivní přihrávku a trefil se další střídající hráč, Martin Ajchler ukončil fotbalový zápas s tenisovým výsledkem.

Příští kolo vyráží hráči na výlet do Kralup a rozhodně je nečeká procházka růžovým sadem. Nový lídr tabulky body nerozdává, zápas se hraje v sobotu v 10:15.

 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ