NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Trenér Bakova Kamenický: Na podzim jsme nepropadli s nikým

napsal Roman Vaněk

12. listopad 2021


Zdroj BOLESLAVSKÝ DENÍK, LUBOŠ KURZWEIL

Jestli může víkendový konec fotbalového podzimu někoho mrzet, pak jsou to hráči Bakova. V závěrečných třech kolech I. B třídy konečně dokázali svou hru vyladit natolik, že posbírali více výher než za předešlých deset kol dohromady. Tu třetí v řadě a celkově pátou přidali v sobotu doma proti okresnímu rivalovi z Chotětova (3:1), ke spokojenosti trenéra Jaroslava Kamenického…

Jak jste viděl zápas s Chotětovem?
Myslím, že jsme ho měli rozhodnout daleko dřív a vést v poločase minimálně 3:0. Na začátku druhého jsme nedali další dvě gólovky a dostali blbý gól na 2:1. Pak jsme soupeře ještě jednou potrestali. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Čím si vysvětlujete, že jste začali ve velkém sbírat body až na konci podzimu?
Začátek byl ovlivněný dovolenými i zraněními. Teď se dal mančaft dohromady, začalo nám to fungovat. Kluci začali vyhrát a bylo vidět, že si věří.

Šestnáct bodů na kontě je určitě mnohem lepší vklad do jara, než jaký se mohl ještě před několika týdny zdát, že?
Určitě. Bude tak i lepší zimní příprava, kdy máme naplánované nějaké soustředění. Myslím, že se to celkově na klukách odrazilo začnou mít po covidu znovu chuť.

Zatímco v Borku a Radonicích jste porazili týmy, které na tom byly srovnatelně jako vy, Chotětov patří do nejlepší pětky. Byla výhra o to cennější?
Myslím, že jsme nepropadli s žádným mančaftem. Hoříme hlavně na neproměňování vlastních šancí. Hráli jsme podle mě vyrovnaný zápas jak v Kralupech (u lídra porážka 1:2), tak doma se Starou Boleslaví (2:3). Rozhodovaly ale maličkosti a v těchto zápasech vždy proti nám.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ