NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

TJ SOKOL HOLUBICE – SK BAKOV 4:3 (2:0)

napsal Roman Vaněk

27. srpen 2018


TJ SOKOL HOLUBICE – SK BAKOV

4:3 (2:0)

Branka: 56.a 86. Vaněk, 84.Ajchler

Sestava: Louda T.- Cecava, Kvapil, Hájek, Hozák (46. Louda M.)-Resl (69. Pokorný), Vávra, Říha,Hammer - Vaněk, Takáč (60.Ajchler)

Po roční pauze čekal bakovský tým po návratu do I.B třídy křest krajským ohněm. V premiéře soutěže je čekal těžký soupeř, v minulé sezoně čtvrtý tým skupiny B a ještě k tomu na jeho půdě. A jako kdyby tento fakt snesl nervozitu na kopačky hráčů. První poločas odehráli ustrašeně, až ve druhém dějství se domácím začali herně vyrovnávat.

První šanci měli domácí v 10.min, ale Louda protihráče vychytal. Pak jsme zahrozili dvakrát ze standartních situací, nejprve Vávra hlavou trefil tyč a o dvě minuty později Hájek v nadějné situaci ve vápně promáchl a naplnilo se obligátní rčení, nedáš-dostaneš! Trest na druhé straně nenechal na sebe dlouho čekat. Ve 20.min po naší špatné rozehrávce na půlící čáře dostali domácí svého spoluhráče do ideální střelecké pozice a Ježek se nemýlil – 0:1.

Po obdržené brance jsme paradoxně vyklidili hřiště a koledovali jsme si o další góly, ale Louda v brance třikrát vychytal protihráče ve stoprocentních šancích. Když už se zdálo, že se zvedáme, další branka v naší síti vše zhatila. Louda rozehrál od branky Hammerovi, jeho přihrávka se však k Takáčovi nedostala, soupeř založil rychlou kombinací, která končila prostrčením domácímu Pilíkovi do smrtící pozice, a ve 37.min jsme rázem prohrávali 0:2.

Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, ale naše školácké chyby umožnily soupeři mít vývoj zápasu neustále pod kontrolou. V 56.min Vaňkovo snížení na rozdíl jedné branky přiživilo naději na lepší výsledek. Jenže euforie vydržela Bakovu pouhých 6 minut. V 80.min domácí Ježek uklidnil své spoluhráče a vstřelil do naší sítě již čtvrtou branku - 1:4. Dvě slepené branky v poslední fázi zápasu odvrátily debakl, ale porážku nikoliv. V pozápasovém hodnocení trenér Kamenický všem hráčům a realizačnímu týmu za nasazení a odvedenou práci poděkoval... 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ