NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV - SS OSTRÁ B 3:2 (2:1)

napsal Roman Vaněk

30. září 2018


SK BAKOV - SS OSTRÁ B 

3:2 ( 2:1 )

Branky: 2.Mareš, 44.Hammer, 78.vlastní - 20.Kouba, 52.Manhart

Rozhodčí: LEOŠ HANÁK – PETR FILIP, LUKÁŠ HLAVNIČKA

Sestava SK Bakov:

1 Tomáš Majzlan

14 Dominik Pokorný ( 65.Cecava) , 6 Petr Hájek, 12 Honza Resl, 15 Lukáš Hammer

10 Honza Říha ( 85.Sameš ),  8 Tomáš Formáček, 4 Radek Frelich (K), 9 Jakub Mareš ( 90.Hrabánek )

         7 Honza Kvapil ( 70.Louda ), 16 Matěj Vaněk ( 82.Prokůpek )

Rezerva divizního týmu ukončila minulou sezónu 2017/18 v této soutěži v sousední skupině C na celkovém 8.místě. Z důvodu reorganizace byla Ostrá posléze přeřazena do naší skupiny B společně s AFK MILOVICE (na podzim se již v Bakově představil, a náš A-tým zaznamenal doposud jedinou podzimní výhru 2:0). Hosté přijeli do Bakova s vizitkou úspěšného týmu na venkovních hřištích, ze tří zápasů 2x vyhráli a vytěžili 5 bodů, a právě o těchto 5 bodů byl sobotní soupeř v tabulce výše. O dosavadní úspěchy se především postaral se 4 zásahy nejlepší střelec týmu Mareš, občas nastupující v divizi za A-tým.

Zápas parádně odšpuntoval tentokrát jiný Mareš. Bakovská akvizice z Rejšic nastoupila tentokrát na levé záloze a celý zápas se ji dařilo. Už ve 2.minutě po krásné akci z pravé strany naservíroval Říha balon přesně na nohu Marešovi v bakovském drezu, a ten ho uklidil do prázdné branky -1:0. Zdálo se, že v zápase o brankové situace nebude nouze. Opak byl ale pravdou. Až do 20.minuty nebylo k vidění nic, co by stálo za zmínku. Bakov sice měl malinko navrch, ale hrálo se od vápna k vápnu, anebo se kopali rohy. Po jednom hosté skórovali. Volně hlavičkující Kouba upravuje stav na 1:1. Od této chvíle se hra vyrovnala a přišly také nějaké gólové příležitosti. Těsně před hvizdem před pauzou se ve středu hřiště rozběhl tentokrát obránce Hammer, který neúnavně podporoval útočné aktivity týmu, a po několika odrazech se míč opět vrátil k němu a utíkal sám na gólmana. Toho se štěstím na druhý pokus překonal - 2:1. Do šaten odcházela Kamenického družina krajně povzbuzena...

Vstup do druhého poločasu domácím opět vyšel, ve 48.minutě našel Vaněk přesným křižným pasem hlavu Říhy, jeho pokus však skončil na tyči. O minutu později Říha centruje a nachází pro změnu hlavu Kvapila, ten zařízení trefil, ale nevyzrál na hostujícího gólmana. A tak přišel trest v podobě trestného kopu nedaleko rohu pokutového území. Hostující Manhart se trefil přesně přes zeď bližší šibenici, kde nachytal Majzlana na hruškách - 2:2. Poté opět přišly plonkové minuty. Až v 78.minutě utekl po pravé straně Vaněk a střílený centr si do vlastní sítě uklidil Kouba, jeho druhá trefa v zápase byla ovšem výstavní, ovšem spoluhráči se tentokrát neradovali - 3:2. V závěru hosté vsadili na jednu kartu, obsadili bakovské vápno, tlačili se di zakončení, kopali spoustu rohů, ale s vypětím všech sil si Bakov těsné vítězství ubránil. V domácí kabině bylo veselo, po druhé podzimní výhře nováčka soutěže trenér Kamenický nešetřil chválou, hlavně za odvedenou práci a bojovnost..

NAPIŠTE KOMENTÁŘ