NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

O bakovských bodech rozhodly penalty.

napsal Roman Vaněk

24. březen 2019


SK BAKOV – TJ SOKOL HOLUBICE

2:1p (0:1)

Branky: 60. Vaněk (pen.) – 16.Brož

ŽK: 71.Zahatlan, 85.Kvapil

Rozhodčí: Martin Hlavnička – Patrik Sandev, Vladimír Stádník

Sestava SK Bakov:

Majzlan

Brož (90.Čurej), Resl , Hájek , Mareš 

Vitmajer (68.Vávra), Zahatlan, Kvapil , Vaněk (K)

Říha (55.Formáček)

Ajchler (81.Takáč)

Trenér: Jaroslav Kamenický   Asistent: Milan Beránek

Hodnocení trenéra Jaroslava Kamenického: "Zápas s druhým mužstvem tabulky jsme odehráli v dobrém tempu a zúročili kvalitní přípravu. Po gólu byli hráči na chvíli jako opařený, závěr poločasu ovšem opět patřil nám. Po změně stran jsme začali ještě více napadat soupeřovu rozehrávku a odměnou byla penalta. Mužstvo si zaslouží za odvedenou dřinu poděkovaní. Já doufám, že neusneme na vavřínech a dobrý výkon potvrdíme příští týden v Milovicích."

  

Fotogalerie ze zápasu 

Na jarní premiéru A-týmu přišla bohatá divácká návštěva, která smutnila nad neproměněnými šancemi na obou stranách. K domácím se přidala totiž početná skupina fanoušků z obce ležící na okraji Prahy. Utkání se hrálo na menším hřišti č.2, a o fotbalovou zábavu tak nebyla nouze. Hra se rychle přelévala nahoru dolů a k dokonalosti chyběly pouze góly, a dokončené lavičky podél nového zábradlí. Dvě branky padly, ale další se ze zárodku nevyklubaly. Čarodějnice se pálí na konci dubna, hráči šance pálily již tuto sobotu.

Bakov zahájil utkání náporem a první šance si připsali právě domácí. Poté se osmělili hosté, svou hbitost ukázal hráč s číslem 10 ve žlutém dresu, jeho úniky po pravé straně řádně zaměstnávaly bakovského Mareše. Podsaditý Valtr společně s Rodrem, který mimo jiné strávil tři roky v Bohemians Praha, vyslali signál, že druhý tým tabulky si přijel do Bakova pro body. Aktivně podporoval tento plán i s dvojkou hrající Pilík. Od 16.minuty byli hosté i blíže k vítězství. Nečekaný „tenisový kopec“ totiž překvapil Majzlana toho času na pozici stopera, a Holubice vedly. Do poločasu Vaněk a Zahatlan mohli zařídit obrat, a poslat své spoluhráče do kabin daleko v optimističtější náladě. Vyrovnání přišlo ale až po hodině hry. Faul ve vápně na Zahatlana potrestal z penalty Vaněk. O vítězi nakonec rozhodl nezvykle dlouhý rozstřel, až při osmnácté penaltě byl úspěšný brankář, a k radosti domácích to byl Majzlan.

MINUTA PO MINUTĚ….

5. Nedorozumění mezi holubickým gólmanem a stoperem čehož Ajchler nevyužil.
7. Nebezpečně pálí Vaněk, hostující brankář vyráží na roh.  
10. Po pravé straně prchá hráč s číslem 10, Valtr se dokonce dostal až před Majzlana, kterého ostrou ranou zblízka prověřuje, bakovák obstál a vyrazil na roh.
11. Holubice opět hrozí po pravé straně, Rodr s osmičkou na zádech posílá přízemní centr do vápna, balón prolétl nebezpečně kolem Majzlana a naštěstí nikoho nenašel.
16. Po osobním souboji na půlící čáře z ničeho nic míč nabírá výšku a letí na bakovskou branku, její strážce se však nachází daleko venku z ní, nestačí se vrátit – 0:1.
18. Holubice vhazují blízko bakovského vápna, vně nachází aut Peroutku, místo toho, aby holubická devítka ze slibné pozice střílela, hledala spoluhráče. Naštěstí nikdo nebyl k dispozici a míč proletěl nebezpečně malým vápnem.
30. Čtvrthodinku soubojů uprostřed hřiště ukončuje Vaněk, jeho úprk na holubického brankáře ale nekončí dle představ bakováků, pouze kapitán slíbil divákům a trenérovi, že se jeho tým o body porve.

Po následných slepených rohových kopech je vyrovnání na spadnutí. Trma-vrma v malém vápně ještě ale ke kýženému gólu nevedla.
39. Nyní dal o sobě vědět i kapitán hostí, jeho kořeny z východu prozrazuje jméno Kirill Prilepskiy, ovšem bakovský Slovák v brance v mezinárodním souboji vítězí….
45. Těsně před závěrečným hvizdem Vaněk vysílá kolmicí do šance Zahatlana, bakovská jarní posila se ale rozhodla v nadějné pozici holubického Hajdu v brance propálil s vypětím všech sil. Míč bohužel letí vysoko nad…

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn.
49. Tentokrát zlobí na pravé straně hráč ve žlutém dresu s dvojkou na zádech, Pilík nebezpečným pasem vyzívá Valtra ke skórování, jenže ležící holubická desítka na zadní tyči netrefuje odkrytou branku.
51. Zdá se, že bakovská levá strana je ještě hlavami v kabinách, holubický Pilík opět uniká podél plotu oddělující kynologické cvičiště od hracího trávníku, jeho křižná střela naštěstí míjí Majzlanovu branku o necelý metr.
59. Holubice zahrozily trestným kopem, bakovský brankář až na podruhé uklidňuje situaci. Po jeho výkopu bylo horko záhy na opačné straně hřiště. Zahatlana srazil k zemi ve vápně hostující obránce. Pokutový kop bezpečně proměnil kapitán týmu Vaněk – 1:1.
62. Dobrou náladu především u domácích diváků umocnil Vitmajer, průnik přes několik hráčů zakončil nezištnou přihrávkou na Kvapila, jenže bakovskou sedmičku vychytal brankář.

63. Kvapil svůj sobotní výkon ozdobil velmi dobře kopnutým trestňákem, ale soupeř v holubické brance byl opět úspěšnější, míč vytěsnil ze šibenice na roh.
78. Na své polovině získává míč bakovský stoper Hájek, přihrává Kvapilovi, ten posunul na Vaňka, na jeho centr si naběhl zakladatel akce Hájek, bohužel jeho pokus končí v oblacích.

Hraje se nahoru dolů, oba týmy chtějí vyhrát. Nebezpečnější se jeví domácí tým...
84. Výkop Majzlana nachází Vaňka, jeho dobře zvládnuté zpracování vede k přečíslení, rozhodčí jsou ovšem proti, střídající Takáč je v ofsajdu.
85. Resl centruje do vápna, příjemce Zahatlan dobře netrefuje míč, holubický brankář nemá takovou práci.  
86. Další centr letí do oblasti působení nového muže v bakovském dresu Takáče, bakovští diváci si v tu chvíli vybavují podzimní zápas, kdy Takáč střídal a pár minut před koncem rozhodl o vítězství nad Byšicemi.
Tentokrát bakovský Srb s maďarským pasem v domnění, že se opět nachází v ofsajdu, zpomalil, a pak hledal ve vápně Kvapila, ten ale míč dostal na paty a slabou střelou brankáře nepřekvapil. A to byla také tečka, rozhodčí poslal zápas do penaltového rozstřelu…

O vítězství Bakova rozhodla až devátá série. Všichni bakovští exekutoři proměnili, Majzlan v bráně byl dvakrát velmi blízko k úspěchu, až holubická sedmička neudržela nervy. Bakovák se na ni nachystal, krátce zameditoval a vychytal ji, a rozhodl o druhém bodu pro svůj tým…

NAPIŠTE KOMENTÁŘ