NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Ztrátu z prvního poločasu dohnali, ale byl to málo...

napsal Roman Vaněk

20. květen 2019


SK BAKOV – AFK LIBČICE

2:3 (0:2)

Branky: 50.Mareš, 69.Ajchler – 5.Paluka, 36.Literák, 79.Mráz

Sestava SK Bakov:

1 Majzlan

12 Resl , 3 Prokůpek , 14 Hájek , 15 Mareš

13 Takáč , 4 Frelich , 8 Formáček , 10 Vitmajer P.

11 Říha

16 Vaněk

Trenér: Jaroslav Kamenický   Asistent: Milan Beránek Vedoucí mužstva: Martin Brož

 

S cílem potvrdit vítězství z předchozího venkovního vystoupení šel Bakov do sobotního zápasu proti soupeři, který na tom byl  v tabulce o malinko lépe. Oba týmy dělily pouhé čtyři body a čtyři příčky, jenže první minuty naznačovaly spíše propastnější rozdíly. Hosté nepustili v prvních pěti minutách domácí na svoji polovinu a závěrem úvodního tlaku získali ve slibné vzdálenosti trestný kop. Libčický Paluka jako správný kapitán, kterému od námořnického kolegy nechybělo ani tetování, ani správný fous, nasměřoval svůj tým naopak za svým cílem…

Libčice přijely do Bakova bez svého nejlepšího střelce Hrdiny, v předchozích dvou zápasech z deseti branek dal plnou polovinu. Soupeř se s tím však náramně vyrovnal, měl ve svých řadách další zakončovatele, osmigólového kapitána Paluku, ten potvrdil střelecký apettit již v 5.minutě, a také desetigólového Literáka, a právě hráč s číslem 16 ukázal své schopnosti ve 36.minutě. Nejagilnější hráč na hřišti Paluka zatáhl míč k rohovému praporku a svému parťákovi předložil míč jako na zlatém podnose – 0:2. Druhý gól byla „voda na mlejn“ zkušeného a vyzrálého libčického týmu. Hosté se nikam nehnali a udržovali vypracovaný odstup.

Domácí Bakov v prvním poločase nepředvedl zcela nic, byť je k větší aktivitě a pressingové hře od postranní čáry neúnavně nabádal trenér Kamenický, ale zdálo se, že hráči jsou smířeni s osudem utkání. Tři ofsajdové pozice a dva trestné kopy. To byla veškerá jejich statistika.

 

Do druhého poločasu nastoupil jiný Bakov. Dvojité střídání a jiné rozestavení přineslo značné oživení. V 50.minutě z toho pramenil trestný kop téměř od rohového praporku. Mareš nevymýšlel a nastřelil míč na bližší tyč a za pomocí stínujícího Hájka k úžasu všech balón propadl do sítě – 1:2. O pauze nespokojený trenér Kamenický zcela překopal sestavu, mladého stopera Prokůpka vyslal do útoku, stáhnul unaveného Vaňka a neviditelného Takáče. Do hry poslal odpočinutého Ajchlera a natěšeného Vávru. „Podhrotového“ Říhu vrátil více do prostoru, aby tvořil hru. A tato trojka v 69.minutě zařídila vyrovnání stavu. Říha poslal pas na rozběhnutého Vávru, jeho centr přesně našel ve vápně Ajchlera, rychlá a jednoduchá kombinace znamenala srovnání kroku se soupeřem - 2:2. Tahy trenéra byly cítit. Bakov byl v této chvíli lepší, hosty převyšoval především aktivitou. Kdyby po uvolnění Říhou Vitmajer překonal ležícího brankáře, anebo stejný hráč využil chyby obránců a lépe naložil s vybojovaným míčem uvnitř vápna, dočkali bychom se nevídaného obratu.

Realita byla jiná, nájezdy se hráčů nedaří a tak se naplnilo o věnčené „nedáš-dostaneš“. Deset minut před koncem se hostující stoper napřáhl z 25 metrů a poslal střelu k tyči, Majzlan neměl nárok – 2:3. Hosté o třech bodech rozhodli v první půli, bakovské zlepšení přineslo pouze dvě branky, a dvě nevyužité šance. Tato statistika je příslibem do příštích kol. Další sobotu od 17:00 hraje A-tým opět doma, tentokrát proti nejslabším Vojkovicím, věřme v napravení reputace…

NAPIŠTE KOMENTÁŘ