NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV – FK VYSOKÁ 3:1 (1:0)

napsal Roman Vaněk

23. listopad 2018


SK BAKOV – FK VYSOKÁ

3:1 (1:0)

Branky: 19.Frelich, 71.Louda, 79.Košvanec – 66.Rolenc

Rozhodčí: Jan HUSÁK – Jiří ŠEBELA, Pavel VOKÁL

ŽK: 1-3

Sestava SK BAKOV:

19 LOUDA

2 CECAVA   12 RESL   6 HÁJEK   9 MAREŠ (90.Takáč)

15 HAMMER (46.Košvanec)    8 FORMÁČEK    4 FRELICH (K)    10 ŘÍHA (86.Prokůpek)

11 LOUDA  M. (70.Ajchler)     16 VANĚK (82.Hozák)

Trenér: Jaroslav Kamenický  Asistent: Martin Brož Vedoucí mužstva: Milan Beránek

Poslední podzimní zápas nakonec Bakov zvládl. Po brance navrátilce do základní sestavy Radka Frelicha se ujal vedení. Poté si domácí hráči koledovali, když urazili pána boha při neproměňování šancí. Minimálně u čtyř se mělo měnit opět skore. Po pauze přišel trest v podobě vyrovnání. Další góly hosté nepřidali, především díky kvalitnímu pokrytí nejlepšího střelce soutěže Gabča. Naopak Bakov se trefil dvakrát a zaslouženě vyhrál.

FK VYSOKÁ  opustila tuto soutěž v červnu 2015 na dvě sezony. Bakov tenkrát skončil na 4.místě, Vysoká třetí od konce, a soutěž odhlásil. Návrat do kraje ji trval o něco déle. Až červen 2018 byl pro hosty postupový, posíleni vyhráli mělnický okresní přebor a postoupili. Podzimní část zahájili vítězně a nad dalším nováčkem, Chotětovem 3:1. Poté přišly porážky od FC Mělník, resp.Vojkovic. Jenže poté se Vysoká naladila na vítěznou vlnu, a po výhrách 6:3 (Holubice), 3:0 (Milovice), 11:0 (Benátky), 5:3 (St.Boleslav) se vyhoupla do horní poloviny tabulky. Minulé kolo ovšem doma přišla facka od Libčic, dostala pověstného búra. Společně s prvními Dobrovicemi jsou nejlépe střílejícím týmem soutěže, mají aktivní skore 46:30. O branky se jim stará především nejlepší střelec soutěže Josef Gabčo (18x) a Jan Rolenc (11x).

PRVNÍ POLOČAS VYZNĚL JASNĚ PRO BAKOV   Domácí Bakov polovinu hřiště soupeře FK Vysoká si bez okolků přivlastnil. Téměř k ničemu hosty nepouštěl a sami si vytvářeli jednu šanci za druhou. Téměř u všeho byl na počátku rozehrávač Říha, který tentokrát hrál na levé záloze. Útočné duo tvořili Vaněk s Loudou, a oba se střídali u při ohrožování hostujícího brankáře. Protože ve středu hřiště bylo volněji, dopředu to táhlo i defenzívního domácího kapitána. Po zápasové pauze byla na něm vidět chuť si zahrát fotbal.

MINUTA PO MINUTĚ…

14. Vaněk prostrčil Hammerovi, ten volí v bezprostřední blízkosti prostřelení brankaře. Přelobování ležícího gólmana by bylo účinnější.

19. Po pravé straně uniká Louda, a posílá přihrávku Frelichovi, který pálí, ale Michlovského ve vysocké brance překonal až na podruhé - 1:0.

Po vedoucím gólu nepřišel tak jsme mohli registrovat v minulých zápasech úsporný režim, nýbrž tlak se postupně navyšoval a hosté nevěděli kudy kam.

20. Louda míří na branku hostí a místo aby přihrál vedle volnému Vaňkovi, nesmyslně střílí. Kop se mu ale vůbec nepovedl...

24. Říha vysílá po levé straně Loudu k rohovému praporku. Přejde přes dva hráče, ale tentokrát se střelou šetří, postupuje po hranici vápna dále do středu hřiště, výhodnou pozici ovšem ztratil.

Za hosty trestné a rohové kopy provádí nejlepší střelec Gabčo. Naštěstí neúspěšně...

31. Mareš vybojoval míč pro Říhu, dnešní tvůrce hry posílá do vyložené šance Vaňka. Ten bohužel Michlovského pasuje do role hrdiny zápasu...

33. Bakov má podporu i od beků. Cecava uniká, a do další skvělé šance přihrává Vaňkovi. Nejlepší bakovský střelec neohrožován pálí tak, že opět nechává vyniknout hostujícího brankáře.

39. Hammer prošel kolem hostujících hráčů a rázem se se ocitá na brankové čáře, zpětnou přihrávkou hledá Vaňka, ten v dobrém postavení nepochopitelně pouští nikomu..

44. Středem hřiště se pouští do úniku stoper Resl. Ze dvou soupeřů si postavil slalomové tyče, před sebou má pouze gólmana. I na třetí pokus tváří v tvář hostujícímu brankáři bakovák tuto situaci špatně řeší, na zemi ležící Michlovský drží pro svůj tým naděje do druhého poločasu..

PO ZMĚNĚ STRAN SE SCHYLOVALO K BLAMÁŽI    Ve druhém poločase se již akce akcí nestřídaly. Bakov povolil, a Vysoká v 66.minutě toho využila. Středem hřiště prošel kapitán Rolenc a svou 12 podzimní brankou vyrovnal průběžný stav - 1:1. V tu chvíli Bakov všechny neproměněné šance mrzely. Jistě hráči měli v hlavách, že fotbal nemá logiku a bývá nespravedlivý, lepší tým v zápase prohrává, především je to trhlinou v psychice, a v závěru dochází k nešťastnému a nečekanému obratu. FK Vysoká ale nehrála dobře, a jejich frustrovaný nejlepší střelec soutěže Gabčo potřebný prostor nedostal a Bakov si zápas pohlídal. V 71.min rozhodl o vítězství po trestném kopu hlavičkující Louda. O osm minut později potvrdil vítězství hráč rezervy Košvanec. Tři body mají cenu zlata, jaro jako vždy bude hektické, a sestupové pásmo je stále na dostřel...

 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ