NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Na úvod velmi cenná výhra nad ambiciózním mladým týmem.

napsal Roman Vaněk

26. srpen 2019


SK KOSMONOSY - SK BAKOV

0:1 (0:0)

Branky: 67.Kvapil

Sestava SK BAKOV:

Majzlan

Hůlka ( 67 Brož ) , Kvapil , Hammer , Hozák ( 62 Mareš )

Resl , Frélich , Maňas , Bartoň ( 82 Prokůpek )

Vitmajer P.

Boško ( 90 Somr )

Podzimní mistrovskou část Bakov odšpuntoval vítězně. Trenér Kamenický představil v premiéře na všech pozicích vyztužený tým. Ve středu hřiště rozdával balóny Marek Maňas, na krajích obrany plnili úkoly František Bartoň a Josef Hůlka, a o závary se na hrotu staral David Boško. Pro zranění z minulého týdne si musel odsedět na lavici náhradníků pikantní zápas Matyáš Somr, odchovanec právě tamního SK. Kamenický neměl k dipsozici další dvě lokomotivy bakovského expresu, v letní přípravě zraněného Matěje Vaňka a na operaci čekajícího Martina Ajchlera. Oba střelci jsou odstaveni na blíže nespecifikovanou dobu.

V neděli bakováci od počátku zápasu k ničemu mladý kosmonoský tým složený z několika dorostenců v nedávné době hájící barvy FKMB nepouštěli. Naopak, velmi brzy se sami mohli ujmout vedení, v 19.minutě po krásné kolmici od Vitmajera šel sám na gólmana Boško. Jenže Janura v kosmonoském dresu jeho úmysl vystihl, krátkou kličkou byla na něj letní bakovská posila krátká a ani v dorážce nebyla úspěšná. Poté měli šanci domácí, ale domácího útočníka vychytal Majzlan. Ve 28.minutě byl v dalším nájezdu Vitmajer, ale na poslední chvíli mu domácí obránce ve skluzu ukopl míč. Ve 41.minutě se zastřeloval Kvapil. Po rohu měl na hlavě vedení, ale z malého vápna trefil jen domácího gólmana. Těsně před pauzou mohl na zadní tyči trestat Resl, jenže centr Bartoně poslal ve slibné pozici vysoko do nebes.

Na počátku druhé části testoval Janurovu pozornost v kosmonoské brance hlavou Vitmajer. Po zahozených bakovských šancích se zrodila největší domácí příležitost. Ve 49.minutě po rychlému brejku proletěl míč malým vápnem a na zadní tyči našel kosmonoského útočníka. Mladíka to očividně překvapilo, protože místo do opuštěné sítě nekoncentrovaně pálil pouze tyče. Ještě dnes jistě nad nevyužitou situací kroutí hlavou. Bakov přežil svou smrt a proto se mohl v 67.minutě radovat. Kvapil se nemýlil a opět po rohovém kopu se dostal k hlavičce a tentokrát se prosadil - 0:1. Dohrávka zápasu byla poté pod naší kontrolou a i přesto, že domácí trenéři vsadili vše na jednu kartu a poslali do hry třetího útočníka. Závěrem mohl pečetit velmi dobrý výkon mužstva Resl, ale brejk nedotáhl do zdárného konce.

„Podzimní vstup do soutěže nám vyšel na jedničku s hvězdičkou, tři body z Kosmonos se nevozí, a nám se to povedlo, poděkování patří celému týmu hlavně za dodržení taktických pokynů“ uvedl po zápase šťastný trenér Jaroslav Kamenický.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ