NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Sobotnímu nudnému představení chyběl náboj.

napsal Roman Vaněk

1. září 2019


Sobotnímu představení chyběl náboj.

SK BAKOV-SLAVOJ ST.BOLESLAV

2:1p (1:0)

Branky: 40.Vitmajer P. – 53.Vodák

Sestava SK BAKOV:

Majzlan

 Hozák (58.Vitmajer T.) , Resl, Kvapil (K), Mareš

Brož (78.Takáč), Hůlka, Prokůpek, Bartoň (58.Somr)

Vitmajer P. (90.Beránek)

Boško

 

Druhé ostré podzimní představení v I.B třídě se odehrálo ve zcela jiném duchu. V podstatě ani jinak to nemohlo dopadnout, Kamenickému se totiž rozpadla osa týmu, premiérové domácí vystoupení ušlo Frelichovi, Maňasovi a Hammerovi. V úvodu podzimu nemohl pomoct svému týmu ani rekreant Formáček. Ve výčtu absencí nemůžeme opomenout vlažný přístup ke kabině A-týmu Honzy Říhy. Zranění nadále zužuje Vaňka, Ajchlera a stopera Hájka. Ten již téměř měsíc šetří poraněnou patu, kterou si odvezl po třetím přípravném zápase z Dolního Bousova. Pauza se mu snad krátí a brzy ho uvidíme v plném nasazení. Díky všem omluvenkám měl trenér těžkou hlavu se sestavením úvodní jedenáctky proti nepříjemnému soupeři.

SLAVOJ STARÁ BOLESLAV dokázala svým profesorským fotbalem několikrát udělit Bakovu lekci. Ve vzájemných zápasech nebyla o debakly nouze, například v říjnu 2015 se vraceli hráči domů s osmigólovým přídělem (0:8). V květnu 2017 to bylo ještě bolestivější, prohra doma 1:7 se kousala hůře. Vloni v září se staroboleslavští střelci také činili, potupný výsledek 2:6 si většina hráčů velmi dobře pamatovala, třikrát se prosadil Vodák a dvakrát Staněk. Další střelec Grafner do Bakova tentokrát nedorazil, a stejně jako brankářská jednička. Aktivní lídr týmu Josef Matějovský musel do bojů povolat za rok padesátiletého Sunkovského. Minule po zranění brankáře musel ve 25.minutě mezi tyče právě nejstarší hráč. Pozice brankář je momentálně jejich slabinou. Pro sobotní souboj nasadili vzrůstem menšího Čiháka. Boleslavskou trojku bohužel bakovští střelci nějak výrazně neprověřili, byť svým „postojem“ si o to výrazně říkal...

PRVNÍ POLOČAS ODSTARTOVAL svým únikem Vitmajer, ale moment překvapení prováhal, a brankáře nechal poprvé vyniknout. Na druhé straně zazářil Majzlan, který vychytal s osmičkou na zádech Saidla. Ve 14.min stálo při Majzlanovi štěstí, Matějovský orazítkoval břevno. O chvílu později to bylo na šance 2:2. Boško promarnil opět sólo únik. Ve 40.min se prosadil Petr Vitmajer, v ideální pozici nedal brankáři sebemenší šanci - 1:0. Závěr poločasu ovšem patřil hostům, a pouze skvělé zákroky bakovského brankáře udržovaly domácí naděje na zisk dalších bodů. Nejprve ho z úhlu nepřekvapil staroboleslavský Bláha, přesný pokus z blízka reflexívně pravačkou vykopl. Excelentní zásah si připsal v poslední minutě, po tygřím skoku vyrazil hlavičku levou rukou na roh. Škoda, že následnou diskuzí s rozhodčím si pokazil komplexní hodnocení.

POJIŠTĚNÍ VÝSLEDKU MĚL NA KOPAČCE BARTOŇ. Hostující brankář si zahrával s ohněm a bakovák jej obral o míč. Před překvapeným záložníkem už byl jen jediný úkol, trefit prázdnou branku. Bohužel prostor netrefil. O šest minut později František Bartoň netrefil pro změnu ideálně míč. Obraný odkop poslal do vlastního vápna přímo před hostujícího Vodáka, starobolesalvský snajpr výhody chladnokrevně využil a vyrovnal – 1:1. Hra poté sklouzla do nudné podívané. Dvojité střídaní částečné oživilo hru, Somr s mladším Vitmajerem dělali na pravé straně průvan. Utkání se dohrávalo především před staroboleslavskou brankou. Bakov sérií rohových kopů se snažil překvapit soupeřovu obranu, hráči při jejich exekuci vyzkoušeli několik signálů, ale marně. Hosté vše zvládli hlavně proto, že bakovské střelecké pokusy končily vysoko nad brankou. Hostující gólman si mohl oddychnout a za remízu byl s kolegy vděčný. O druhém bodu musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm unavení hosté selhali, do sítě za Majzlanovy záda dostali míč pouze jednou, dvakrát ho poslali na břevno a jednou mimo. Za Bakov byli úspěšní všichni. Boško, Kvapil, Hůlka zařídili penaltový výsledek 3:1 a tak druhý bod se stěhoval na bakovskou adresu.

Příští dva zápasy odehraje A-tým venku,  v Holubicích a Byšicích.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ