NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV - TJ BYŠICE 2:1 (0:1)

napsal Roman Vaněk

14. říjen 2018


SK BAKOV - TJ BYŠICE

2:1 (0:1)

Branky: 55.Vaněk, 88.Takáč – 18.Čurda

Rozhodčí: Brýl František - Garaja Miroslav, Žaba Jiří

Sestava SK BAKOV:

Majzlan

Cecava, Prokůpek, Hájek, Hozák (46.Vitmajer, 91.Hulínský)

Resl, Formáček (84.Takáč), Frelich, Mareš

Říha ( 46 Ajchler)

Vaněk (75.Louda)

Trenér: Jaroslav Kamenický  Asistent: Martin Brož Vedoucí mužstva: Milan Beránek

PŘEDSTAVENÍ TÝMU TJ BYŠICE    Sobotní soupeř zakončil minulou sezonu se ziskem 35 bodů na 7.místě. Vstup do nové sezony mu vyšel báječně. Podzim odstartoval dvěma výhrami, nejprve vyhrály v Benátkách, poté skolil doma Starou Boleslav. Bakov naopak s těmito týmy v předchozích kolech prohrál. Před vzájemným zápasem měli hosté na svém kontě o 6 bodů více a nacházeli se v tabulce s 15 body na 5.místě. O 13 vstřelených branek se jim postaralo sedm střelců, mezi nimi vynikali Kučera (hráč s číslem 9 se trefil 4x) a Zámečník (10, 3x). Podzimní zápasy odehráli téměř v nezměněné sestavě a i tyto dva střelci byli v sobotu v základu. Zámečník však pro zranění již ve 24.min musel střídat. V sestavě chyběla největší byšická hvězda David Gögh. Na hráčské kartě jsou u jeho jména vytesány názvy klubů jako FC Bayern München či AC Sparta Praha. Z minulého kola pokopaný Gögh vstoupil na bakovský pažit až v průběhu druhé půle, a okamžitě na sebe strhával pozornost svým pohybem a kontrolou nad balonem. K bakovské radosti to bylo ovšem vše, co předvedl…

ZÁPAS MĚL DVA ROZDÍLNÉ POLOČASY- JAKO NOC A DEN    V prvním dějství zažili diváci nudu, a jednu spornou situaci. V 18.min chytl do ruky brankář Majzlan po souboji vypíchnutý míč spoluhráčem. Rozhodčí to vyhodnotil jako malou domů a odpískal pár metrů od jeho branky nepřímý volný kop. Hostující Čurda prostřelil tvrdou střelou zeď – 0:1. Bakovu nefungoval střed hřiště, často jej vynechával a pasoval balony na útočníky. Urostlí byšičtí zadáci si s nimi uměli poradit a k ničemu podstatnému domácí nepustili. Po přestávce na hřiště však nastoupil zcela jiný tým, a začaly se dít věci. Bakov přišpendlil hosty ke své brance a vyrovnávací branka byla na spadnutí. Ta spadla za záda byšického brankáře v 55.min. po střeleckém pokusu Vaňka, který nešťastně tečoval hostující hráč a obšťastnil tak všechny bakováky - 1:1.

HRÁČI NEPOLEVILI, SNAHA OTOČIT ZÁPAS BYLA CÍTIT    Gól byl odměnou za zvýšenou aktivitu. Ta nepřestávala a domácí dobité pozice nadále neopouštěli. Na zteč se hrnuli Vaněk, Vitmajer, Říha. Z tlaku pramenily střely, některé končily na kurtech, další vytěsnil se štěstím na roh byšický Hnízdil. Často se motal u útočných aktivit i defenzívní štít Frelich. Střídající Vitmajer svými rychlými nohy provětrával levou stranu byšické obrany. Až deset minut před koncem zápasu se hosté vymanili ze sevření. Majzlan ale práci neměl. Kromě trestného kopu v prvním poločase jej hosté nijak neprověřili. Zasloužený obrat zařídil pro svůj tým střídající Takáč. Karolj byl na place pouhé 4 minuty, když Louda pro něj vyhrál hlavičkový souboj a skákavý míč poslal vysokým lobem podruhé za záda hostujícího brankáře – 2:1. Maďar se srbským pasem rozjásal celý areál V Podstrání, a pozápasové oslavy byly pak dlouhé. Na šnůrku vyhraných zápasů navlékl Kamenického tým třetí vítězný korálek. Příští dvě kola odehraje A-tým venku, v Libčicích, resp.ve Vojkovicích. Zájezd do vzdálených destinací je zajištěn autobusem. Volná místa pro fanoušky jsou v něm prozatím volná.

TRENÉR KAMENICKÝ BYL SPOKOJENÝ   Zápas jsme nerozehráli moc dobře, všude jsme byli druzí, probudili jsme se až po pauze, kdy se najednou obraz hry změnil a soupeře jsme začali ve všech směrech přehrávat. Druhý poločas začal naším drtivým nástupem, po němž padl první gól. Když už jsme chystali na penalty, rozhodl o třech bodech střídající Takáč. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za bojovnost a odvedený výkon.

Napsal : Roman Vaněk

Nejlepší zápas podzimu. Podobn

NAPIŠTE KOMENTÁŘ