NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Nebyl to zcela jasný zápas, jak se zdá, rozhodlo štěstí…

napsal Roman Vaněk

7. říjen 2019


SK BAKOV – SOKOL CHOTĚTOV

4:2 (1:2)

 

Branky: 16. Vaněk, 61. Bartoň, 73. Boško, 87. Nežerka (vl.) - 13. Lukeš, 34. Kern

Sestava SK BAKOV

1.pol:

Majzlan

 Hůlka , Resl , Hájek , Mareš

Brož , Frelich , Prokůpek , Vaněk

Říha

Hammer

2.pol:

Majzlan

 Brož , Hammer , Hájek , Bartoň

Resl (80.Velechovský), Frelich , Prokůpek , Vaněk

Říha (68. Formáček)

Boško

Trenér Jaroslav Kamenický    Asistent Milan Beránek

Bakov se na podzim představil doma dvakrát, a oba zápasy byly brankově chudé, skončily remízou 1:1, o vítězi rozhodovaly penalty. Tuto sobotu si však diváci přišli na své. Za vše mohli hosté z Chotětova, když přinutili domácí otočit dvakrát nepříznivý vývoj. Hosté nechtěli ponechat nic náhodě a od prvních minut tlačili na pilu. Jak pak by ne, byli při chuti, v posledních dvou zápasech získali 6 bodů se skore 8:1. Apetit jim ale vydržel pouze hodinu. Neslaný a nemastný zbytek zápasu rozhodl, že se vrátí domů bez výslužky a zpět na chvost tabulky. Bakov naopak vystřelily tři body na 4.místo průběžné tabulky.

Naopak nelichotivý je pohled na brankové skóre. Hůře ve střelbě branek jsou už jen předposlední Hovorčovice. Důvodem je absence střelce, což potvrzuje dlouhý přehled podzimních střelců, o pouhých 10 branek se podělilo 9 hráčů !!! …. Kvapil, Vitmajer P., Maňas, Somr, Cecava, Frelich, Vaněk, Bartoň, Boško. Desátou branku si vstřelil soupeř sám.

Bakovští hráči se v sobotu nestačili po zahajovacím hvizdu rozhodčího ani rozkoukat a ihned čelili několika slepeným nebezpečným situacím. Lépe nabuzený soupeř jim nepůjčil míč a přikoval je k vlastnímu pokutovému území. Postupně ohrozili Majzlanovu branku Potůček, Kořínek, Korejza. Lukáš dokonce orazítkoval tyč. Od úvodní minuty bylo jen otázkou času, kdy agilní hosté procedí míč za záda našeho gólmana. Odměna za aktivitu přišla záhy, ve 13.minutě poslal střelu k tyči z krátké vzdálenosti Lukeš - 0:1. Kamenický se nestačil divit, jak jeho obrana je bezbranná. Po inkasované brance musel reagovat. Prohodil nevyužitého útočníka s přetíženým stoperem. Univerzál Hammer zklidnil svou přesnou rozehrávkou tým, Resl vpředu se probudil a zapojil se do ofenzívy. Jeden jeho výpad skončil pro nás standardní situací a žlutou kartou pro hostujícího obránce. V 16.minutě si postavil míč v nadějné pozici Jakub Mareš a jeho střela tečovaná Matějem Vaňkem putovala na opačnou stranu, než se skládal hostující brankář – 1:1. Po vyrovnání se vyrovnala a uklidnila i hra. Přesto hosté byli stále nebezpečnější, ve statistikách dominovali, ve 31.min kopal Korejza již pátý roh a chotětovská věž Kořínek opět zazlobila. Útočník vystrašil hlavičkou bakovskou stálici mezi třemi tyčemi. O tři minuty později už byl Majzlan na dalšího chotětovského hráče krátký. Hosté založili nákopem rychlý protiútok, Hájek ho ve vzduchu na polovině hřiště nezachytil, a Kern s osmičkou na zádech oběhl vyběhnuvšího Majzlana. Poslat míč do opuštěné branky pro něj nebyl problém – 1:2.

O poločasové pauze bylo právem dusno. Na otázku co řekl hráčům trenér Kamenický stručně odpověděl: „Nic, seřval jsem… !“ Bouřka v kabině a dvě změny v sestavě tým očividně nakoply. Otěže zápasu postupně začal přebírat domácí Bakov. Brož z otočky v dobré pozici ohrožuje hostujícího brankáře. Boško utíká sám na brankáře, ale opět selhává. Přečíslení dobře nevyřešil Vaněk. Protože fotbalovost ke skórování nestačila, musela pomoct náhoda. Štěstí se v sobotu rozhodlo nalepit na bakovské kopačky. František Bartoň poslal v 61.minutě z levé strany v míč do pokutového území. K údivu všech skončil v síti – 2:2. Druhé vyrovnání vlilo život do bakovských řad a hosté naopak vadli. Do konce chybělo půl hodiny a prostoru na zvrat bylo mnoho. Stačilo ale deset minut, po levé straně se rozběhla letní posila bakovského útoku, která teprve až v sedmém zápase mohla poprvé na podzim slavit. V 71.minutě sobotního derby se prosadil David Boško, když prostřelil zblízka hostujícího brankáře – 3:2.

  

Vítězná branka nad okresním rivalem mu chutnala sladce. Chotětov se však nechtěl smířit s pátou podzimní prohrou, a snažil se navázat na minulé kolo, kdy rozstřílel Holubice 5:0. Závar v pokutovém území v 79.minutě byl poslední jeho větší šancí. Zbytek zápasu si šťastnější Bakov pohlídal. Tečku za zápasem udělal hostující Nežerka, když se trefil do vlastní sítě a pečetil bakovské vítězství čtvrtou brankou.

Příští neděli se v rámci 8.kola FUMBI I.B třídy představí náš A-tým v Úvalech. Soupeř minule sice prohrál, ale jeho domácí tvrz je na podzim dosud nedobytná, tři zápasy a tři vítězství, skore 12:4.

FOTO ZE ZÁPASU (Miloš Moc)

NAPIŠTE KOMENTÁŘ