NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Mančaft šlapal jako jeden muž. Odměnou je skalp prvního.

napsal Roman Vaněk

20. říjen 2019


SK BAKOV – AFK LIBČICE

2:1 (1:0)

Branky: 27.Boško, 56.Kvapil (pen) – 85.Punčochář

Rozhodčí: Michal Palek - Peter Divílek, Monika Pavlíková Nitsche

Sestava SK BAKOV

Majzlan

 Brož (60.Prokůpek) , Kvapil , Hájek , Bartoň

Frelich

Hammer , Somr (87.Hozák) , Maňas (92.Hůlka) , Vaněk (70.Resl)

Boško (78.Vitmajer)

Trenér Jaroslav Kamenický    Asistent  Milan Beránek

 

Minulé kolo si Bakov dovezl z úvalského panství nečekaně tři body. Do té doby doma neporažený tým poprvé padl. Výborné statistiky má i lídr tabulky Libčice. Jeho hráči bravurně zvládají střelbu, více jak 5 vstřelených branek na zápas a čtyři střelci v TOP 20, kteří zařídili 29 gólů z celkových 42, budí respekt. Naopak náš tým zdobí obrana a v sobotu si upevnila prvenství v nejnižším počtu inkasovaných branek ze všech účastníků skupina B krajské FUMBI I.B třídy.

NA ŠLÁGR KOLA BYL BAKOV PŘIPRAVEN  Trenér Kamenický měl pro zápas podzimu k dispozici téměř všechny hráče. Omluvil se mu pouze Mareš. Na potentní Libčice vyrukoval vyztuženou obrannou čtyřkou o defenzívního Frelicha, štít čistil prostor za dirigentem Maňasem. Kolem něho se motal všudypřítomný Somr. Na hrotu operoval osamocený Boško. Poprvé se hrálo systémem 4-1-4-1. Pro trenéra se jeví jako klíčová osa týmu Majzlan-Frelich-Maňas-Boško. Poprvé byla sestavena v Holubicích. Kolem ní se vše točilo také minule v Úvalech. I nyní ukázala ostřelovačům z Libčic, kde mají slabiny. Tato čtveřice je společně se spoluhráči schopna soupeři namíchat silný koktejl…

HOSTÉ SE NEDOSTÁVALI KE SVÉ HŘE   V sobotu začala jeho degustace již ve 2.minutě, Boško rychle rozehrál trestný kop a Vaněk od zadní lajny vybídl v ideální pozici Maňase. Střela skončila výše, než si bakovský středopolař přál. Za chvíli na pravé straně předvedli skvostnou rychlou kombinaci Maňas-Hammer-Somr. Hammerův centr si srazil zmatený hostující obránce nečekaně nad vlastní branku. Libčice opláceli, na konci dlouhé přihrávky se ocitl se třináctkou Bareš. Smolná číslice mu k naši radosti nepřála celý zápas. Uspávací nápoj na hosty působil celý první poločas. Apatičtí hráči se zachraňovali fauly a my jsme kopali trestné kopy. Celkem šestkrát dostal Bakov příležitost ohrozit branku soupeře ze střední vzdálenosti. Hosté inkasovali z trestného kopu ze 20-ti metrů ve 25.minutě. Po faulu na Boška si připravil balón Bartoň, ale míč nakonec zatočil pod víko sám poškozený David Boško – 1:0. Střelec se v Bakově aklimatizuje pozvolna, diváky v ochozech na podzim potěšil teprve po druhé. Ovšem oba zásahy do černého byly klíčové, nejdříve si vychutnal Chotětov, a nyní Libčice, branky si šetří pro výjimečné chvíle. Po úvodní Boškově brance se rychle oklepali, a snažili se o zvrat. Nebezpečně pálí Bareš nad Majzlanovu branku. Bakovský brankář likviduje i slabou střelu Hrdiny. Druhý nejproduktivnější střelec hostí se neprosadil ani o minutu později, po rohu hlavičkoval nad brankovou konstrukci. Ve 35.minutě kopeme další trestný kop, jenže zahraný signál nevyšel a protiútok Majzlan zastavuje robinzonádou.

PŘESTÁVKA POSTAVILA HOSTY NA NOHY  V poločasové pauze naordinoval hostující trenér svým svěřencům kapky s protijedem. Oživlí hráči vstoupili do druhé půlky odhodláni otočit výsledek. Náš tým rozemleli na prach. Těžko pohybující se bakováci nevystupovali, u hráčů byli pozdě a nemohli se tak vymanit ze sevření. Hosté pomalu utahovali smyčku. Také začal úřadovat nejlepší střelec soutěže Punčochář. Na 12 bakovských podzimních branek se složilo devět střelců, on to zvládl za osm kol sám. Téměř po rozehře se pouze zastřeloval.

Prakticky po odpísknutí druhého poločasu se na zadní tyči marně natahoval po prodloužené hlavičce Bareš. Hra se otočila a trestné kopy zahrávali hosté. Velmi nebezpečně je kopal kapitán Paluka, v 50.minutě přesně našel hlavu Punčocháře, kterého dělily od úspěchu jen centimetry. Pauza nám opravdu neprospěla, nešly nám ani přihrávky. Špatná Kvapilova rozehra v 52.minutě zaváněla kýženým vyrovnáním. Punčochář posunul na Bareše, ten dostal do slibné pozice Hrdinu, i jemu nebylo souzeno přidat osmý podzimní gól. Vzápětí letí do vápna další centr, který nachází opět Punčocháře, jeho trefa již má parametry gólu. Jenže Majzlan na brankové čáře čaruje. Následný roh odvrací se štěstím na další rohový kop bakovský Hájek. Palukův reparát nachází Hrdinu, naštěstí míjí. Klinickou smrt jsme přežili po střele Bareše, v ideální pozici se nepochopitelně netrefuje do sítě. Libčickou desetiminutovku šancí zakončuje po trestném kopu opět nebezpečně hlavičkující Punčochář. V 57.minutě se po rozehře dostává míč k Vaňkovi, po delším čase se těžiště hry stěhuje před soupeřovu branku. Nejprve se zdá jeho únik za promarněný. Akce je zbrzděná, obrana se postupně formuje. Nakonec Vaněk svého strážce nečekaným manévrem oklame a vydá se do vápna, ten ho sráží k zemi a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop, exekutorem je Jan Kvapil – 2:0.

PRO LIBČICE TO KONEC ZÁPASU ALE NEBYL  Nenápadná akce se zdá jako rozhodující pro vývoj zápasu. Jenže do konce byla dlouhá půlhodina. Hosté sice obdrželi knokaut, ale do Bakova přijela těžká váha, která se jen tak nevzdává. Libčice v 7.kole ve Staré Boleslavi povstaly z mrtvých. Za stavu 2:4 stačily během 14 minut třemi údery poslat svého soka k zemi. I v Bakově kousali do konce. V 60.minutě Boško nachází Vaňka, který v tváří v tvář brankáři ani na dvakrát nepropasíroval míč za jeho záda. V 66.minutě mohl zasadit ránu do vazu Vaněk. Parádním centrem za beky jej našel střídající Prokůpek. Jeho pravačka sice úspěšně obstřelila gólmana, bohužel míč skončil na tyči. Na protější straně zlobivé hosty umravňuje svými zákroky Majzlan. Paluka vyzývá ke skorování Bareše, kterému přenechal míč Hrdina. Jenže stejně jako o chvíli později sám Paluka ztroskotá na bakovském hrdinovi zápasu. V 80.minutě vytáhl Tomáš Majzlan ze svého arsenálu další reflexívní zákrok a levačkou oddálil kapitulaci. K té nakonec došlo, ale naštěstí až v 85.minutě. Punčochářova 13 podzimní branka znamenala pouhé snížení - 2:1. Závěr naši hráči takticky zvládli a po letech mohli pamětníci vzpomínat na časy, kdy Bakov porážel podobně nejlepší.

Šlágr kola měl parametry zápasu prvního se třetím, ve kterém narazila kosa na kámen. Ofenzivní tým ztroskotal na nejlépe bránícího. Bakov potřetí za sebou vyhrál a posunul se na druhé místo, o které se dělí s Úvaly. Další kolo posílá Bakov do Vysoké. Tam úřaduje další excelentní střelec Gabčo, tak uvidíme, zde jej Frelich a spol ubrání…

NAPIŠTE KOMENTÁŘ