NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Těžký terén dovedl k penaltám, naše prokletí pokračuje.

napsal Roman Vaněk

10. listopad 2019


AFK MILOVICE - SK BAKOV

2:1pp (1:0)

 

Branky: 41.Müller – 55.Prokůpek

ŽK:  44.Somr

Rozhodčí: Mareš Bohumil -Vender Bohumil, Lambev Marek

Sestava SK Bakov:

Majzlan

Brož , Kvapil (35.Resl) , Hájek , Mareš

Frelich

Somr , Maňas (74.Formáček), Prokůpek , Bartoň (82.Cecava)

Boško (87.Velechovský)

Trenér Jaroslav Kamenický      Asistent Milan Beránek

Krajská soutěž FUMBI I.B třída míří k zimnímu spánku, deštivé počasí definitivně vytlačilo babí léto a podzimní stadiony podle toho vypadají. I v Milovicích tomu tuto sobotu jinak nebylo. Rozměklý terén a podhuštěné míče k tomu, tlumily hráčů snahu hrát kombinační hru, prim hrála bojovnost. Druhý poločas ustál déšť a byl k vidění lepší fotbal. Domácí trenér překvapivě poslal do zápasu z obávaného střeleckého dua Müller-Tangl pouze jednoho. Tangl naskočil až v průběhu druhé části. Obě střelecké hrozby zařídily na podzim 21 milovických branek (z celkových 27).

Jaroslav Kamenický neměl k dispozici všechny trumfy. Sice trenérské povinnosti u boleslavské mládeže tentokrát nebránily Maňasovi nastoupit, ale na poslední chvíli zůstal doma Vaněk, jemuž zabránily pomyslet na fotbal žaludeční potíže. On a Kvapil, Boško a Somr patří do čtyřky bakovských střelců, kteří se trefili 3x. Doma v teple zůstal se zablokovaným krkem i Hammer. V prvním poločase musel pro zranění odstoupit obvázaný Kvapil. Stále fit není Petr Vitmajer, v týdnu jen lehce trénoval.

Začátek zápasu to byla velká oťukávaná, až ve 29.min to mezi diváky zahučelo. Bakovský Bartoň se dostal k odraženému míči a z levé strany se dostal před domácího brankáře. Střela zblízka mířila kolem bližší levé tyče do sítě, ale gólman na poslední chvíli pravou nohou reflexívně zachránil. Za minutu nebezpečně vypálil ze středu hřiště Prokůpek, pro tentokrát se zastřeloval, balón skončil na spojnici brankové konstrukce. Domácí se ocitli v největší šanci až ve 41.minutě, a to ještě s naším přispěním, po nedorozumění Resla a Majzlana měl k míči nejblíže nejlepší milovický střelec Müller, Majzlana snadno prostřelil a připsal si již 13 podzimní branku – 0:1.

Nekompletnímu Bakovu patřil úvod zajímavější druhé části. Z trestného kopu dobře mířil Boško, brankářovo vyražení Resl poslal zpět, ale nepřesně. V 55.min naservíroval Boško do ideální pozice Ondrovi Prokůpkovi, čas mu dovolil lépe zamířit a chytrou střelou nachytat domácího brankáře na hruškách – 1:1.

Milovický Müller se čtrnáctkou na zádech potvrzoval čich na brankové pozice i proti nám, a byl nejnebezpečnějčím článkem soupeře. Buď vytvářel šance pro sebe, anebo pro své kolegy v zelených dresech. V 57.min obehrál ve vápně Mareše a hledal kapitána Beneše. Brož byl proti, jeho skluz na bahně byl o něco delší a už se zdálo, že skončí s míčem v síti. Bakovský bek to nakonec zvládl. V 66.min milovický hrot branku vsítil, ale rozhodčí mu písknul po předchozím souboji s Hájkem faul, místo rozehry ze středu hřiště jsme kopali trestný kop. O deset minut později propadl středem hřiště míč a na poslední chvíli před agilním Müllerem tahal za záchrannou brzdu vyběhnuvší Majzlan. V 74.min vytvořil pro svého spoluhráče další brankovou příležitost, tentokrát hasil obětavým skluzem střídající Formáček. Domácí byli i nadále nebezpeční, Müller kopal roh, další snajpr Tangl hlavičkoval, vyražený míč vracel jeho kolega v zeleném dresu naštěstí do Majzlanovy tyče.

Bakovu terén neseděl, bojoval, ale také dělal chyby. Majzlan svým vyběhnutím vybojoval míč, jenže otálením a následnou špatnou rozehrou dal možnost zakončit domácím. Prázdnou branku naštěstí netrefili. Během náročného zápasu jsme zahrávali mnoho standardních situací, deset minut před koncem tečoval roh Somr, míč se kutálel těsně vedle domácí tyčky (viz sestřih ze zápasu ZDE).

Remíza nás dovedla již k pátému penaltovému rozstřelu. Na podzim se nám podařilo pouze jednou přetavit kopy ve druhý rozhodující bod, ve druhém kole jsme doma porazili Starou Boleslav. V Milovicích se bohužel opakoval průběh rozstřelu z předchozího kola, první dva naši exekutoři (Brož a Prokůpek) selhali, a milovičtí hráči stejně jako minule kralupští s lehkostí proměňovali penalty. Jediný čestný bakovský úspěch střídajícího dorostence Velechovského na prohře 1:4 nezměnil.

Za ztrátou již čtvrtého podzimního bodu je selhání ve vypjaté chvíli sedmi hráčů, neproměněná sedmá „desítka“ může naznačovat penaltový komplex, nebudou potřebovat na jaře hráči psychologa?

NAPIŠTE KOMENTÁŘ