NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV „A“ - SK SLAVOJ ST. BOLESLAV 2:6 (0:2)

napsal Roman Vaněk

16. září 2018


SK BAKOV „A“ -  SK  SLAVOJ ST. BOLESLAV

2:6 (0:2)

Branky: 48.Resl, 74.Vaněk – 22.,33.,62. Vodák, 84.,90. Staněk, 58.Grafnetr

Vývoj skore: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6

Střely na branku: 7-8

Rozhodčí: Roman Jarolímek – Lukáš Glogar, Michal Burian

Sestava SK BAKOV

1 T. Majzlan

5 Jakub Hozák (45min), 6 Petr Hájek, 7 Honza Kvapil (87min), 9 Jakub Mareš

12 Honza Resl (72min), 8 Tomáš Formáček (45min), 4 Radek Frelich, 15 Lukáš Hammer

10 Honza Říha (78min)

16 Matěj Vaněk

Střídání: 46.D.Pokorný a T.Vitmajer, 73. M.Ajchler, 79.R.Cecava, 88.O.Prokůpek,

Sobotní soupeř Slavoj St.Boleslav, skončil vloni v této soutěži na 6.místě. Dosavadních kolech letošní podzimní sezony uhrál pouze 3 body za vítězství v první kole doma nad Lužcem 2:1. Poté prohrál v Byšicích 0:2 a minulé kolo doma s Libčicemi 2:3. Do Bakova zavítal bez zkušeného Jiřího Nováka, který hrál II.ligu za Viktorii Žižkov a na jednu sezonu dokonce okusil I.ligu v barvách FK Jablonec. Dosavadní střelci týmu byli 2x Komárek, Novák a Vodák. Vodák si svůj gólový účet v zápase proti Bakovu výrazně vylepšil, rovnou o hattrick.

Hostující tým vedený hrajícím trenérem Josefem Matějovským přijel do Bakova si především zahrát fotbal a udělat si radost. Od prvních minut to také bylo patrné jak na hřišti, tak i na střídačce. Zkušení hráči postaveni v ose týmu doplnění o šikovné mladíky na stranách Šejvla a Komárka si sobotu užili, a zápas odehráli jako zkušení profesoři. Zadní řady řídili stopeři Bušínský s Lukáčem, ve středu hřiště rozdávali do stran míče Nezbeda s kapitánem týmu Bláhou. Dirigent týmu Bláha také ve 22.min zahájil brankové hody, poslal míč do nezištné pozice Vodákovi. Střelec se zblízka nemýlil – 0:1. Tato situace jako přes kopírák se odehrála i ve 33.min. Tomu však předcházela bakovská jasná šance. Centr Říhy poslal na branku Kvapil hlavou, jenže hostující brankář bravurně chytá. Následuje rychlá rozehrávka, protiútok, a tentokrát Vodáka ve vyložené pozici nachází Grafnert - 0:2.

Hra Bakova neměla šťávu. Hráči si nevytvořili žádný souvislý tlak a fotbal se odehrával mezi vápny. Světlými okamžiky byly hlavičky již zmíněného Kvapila a ve 38.min Hammera. Obě situace byly gólové. Do druhé části vstoupil Bakov po prostřídání ve více ofenzívnějším rozestavení 4-4-2. K Vaňkovi na hrotu se posunul Hammer, na jeho pozici krajního záložníka přišel čerstvý Vitmajer. Říha se stáhal do středu zálohy místo Formáčka. Obraz hry domácích se změnil, na bakovské  hřiště zavlál svěží vítr, odměnou byla branka. Na konci série hlaviček byl Resl a z jehož hlavy putuje míč do sítě, a vysílá celému Bakovu signál, že ono to půjde – 1:2. Hráči se tlačili před boleslavskou branku. V 51.min Říha poslal za obranu Vaňka, který střílí branku. Jenže rozhodčí viděl správně při zpracování hru rukou. O minutu později Vaněk pálí nad branku. V tu chvíli se hrálo nahoru a dolů. Na druhé straně uniká na Majzlana mladý Komárek. Balónu chybí centimetry, aby skončil v síti. V 59.min po střele Grafnerta míč už za zády Majzlana končí – 1:3. Další chyba, špatný odkop o tři minuty později a naservírování balonu do jasné příležitosti střelci utkání bere mentální sílu týmu. Vodák do prázdné brány navyšuje skore – 1:4. V 74.min vykřesává naději Vaněk, když snižuje po přesném centru Pokorného. V tu chvíli je cítit s týmu Kamenického, že se nechce smířit s nepříznivým vývojem, a hraje o všechno. Ofenzívní činnost šlape, jenže obrana dělá hrubé chyby a plány se hroutí, jako domeček z karet. Střídající boleslavský Staněk se dvakrát zapisuje mezi střelce, vlastně neví ani jak. Tenisový výsledek Bakov soupeři daroval. Ten jej neočekával. Vždyť si přijel zahrát pouze fotbal...

NAPIŠTE KOMENTÁŘ