NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

SK BAKOV – TJ SOKOL CHOTĚTOV 1:3 (1:1)

napsal Roman Vaněk

6. listopad 2018


SK BAKOV – TJ SOKOL CHOTĚTOV

1:3 (1:1)

Branky: 3.Vaněk – 19.Koníček, 51. Beneš, 80.Souček

Rozhodčí: Vaňousek Patrik - Roth Patrik, Musil Jiří

ŽK: 3-3

Sestava SK BAKOV:

Majzlan

Prokůpek (79.Hulinský) , Resl , Hájek , Hozák

Cecava (46.Vitmajer T.) , Formáček , Hammer , Mareš (37.Frelich)

Říha (69.Louda)

Vaněk (88.Takáč)

Trenér: Jaroslav Kamenický  Asistent: Martin Brož Vedoucí mužstva: Milan Beránek

Již počtvrté na podzim nám vyšel vstup do zápasu. Nečekaně rychlý přechod do útoku hostující obrana nezachytila. Naše vedení v očekávaném derby ovšem netrvalo dlouho, vyrovnání přišlo po trestném kopu z velmi luxusního místa, které dvaadvacetiletý hlavní sudí svému bývalému klubu, kde strávil několik fotbalových let, daroval. Ve druhém poločase rozhodla druhá branka soupeře, se štěstím zapadla za Majzlanova záda a tím upadla i bakovská snaha zvrátit nepříznivý výsledek.

TJ SOKOL CHOTĚTOV    Ambiciózní klub spolupracující s nedalekými Benátkami zamířil poprvé do krajského fotbalu letos na podzim. Vloni po klíčových remízových zápasech s naším Áčkem vyhrál mladoboleslavský okresní přebor a postoupil s prvního místa. Oba vzájemné souboje skončily 1:1. Průběh byl vždy stejný, vždy vedl domácí tým, hosté vyrovnávali ke konci zápasu. Emoce vzplály především v závěru jarního souboje, kdy na bakovském trávníku Chotětov srovnal až v nastavení, a z penalty!

PRVNÍ POLOČAS    Tuto sobotu nechtěli bakováci ponechat  nic náhodě a opět do zápasu vlítli jako uragán. Ve 3.min se Říha zmocnil na své polovině míče a vyslal skvělou kolmicí mezi beky Vaňka, jemuž stál v cestě pouze brankář, toho s pomocí tyče chladnokrevně překonal - 1:0. Jenže místo toho, aby branka nastartovala tým k nadprůměrnému výkonu, který si hráči před zápasem předsevzali, přišel útlum. Částečně za to mohly i verdikty hlavního rozhodčího, který nejprve označil v 18.min za faul čisté odzbrojení chotětovského útočníka před vápnem, z čehož padla vyrovnávající branka. Naopak o šest minut později přidržení za dres pronikajícího Hammera na chotětovskou bránu je označeno jako čistý souboj. Obě sporné situace, které přišly z pohledu hostí v pravý moment, byly vyhodnoceny v jejiche prospěch. A tak není divu, že každý přítomný na hřišti (i mimo něj) si spojil obě kontroverzní rozhodnutí hlavního rozhodčího Patrika Vaňouska s působením v nedávné době právě v dresu TJ Sokol Chotětov. V každém případě se jednalo o nešťastnou delegaci svazu na pozici hlavního arbitra tohoto zápasu.

Nejen tento fakt vzal Bakovu vítr z plachet. Vyrovnávající střela z trestného kopu, která prošla s tečí skrz zeď, a následná nevhodná dohra mezi dvěma spoluhráči vysvětlující si nešťastný moment. Do kolen posílá dále Kamenického tým další průběh hry. Ve 23.min zachraňuje na brankové čáře Majzlan gólovou hlavičku hostujícího útočníka. Hosté hrající v pohodě měli další velkou příležitost ujmout se vedení ve 39.min, když na zadní tyči bakovské branky číhal na křižný centr střelec vyrovnávající branky Koníček. K desáté podzimní brance neměl daleko. Nucené střídání zraněného Mareše během prvního poločasu též nepřispělo ke změně obrazu hry.

DRUHÝ POLOČAS   Během pauzy udělal trenér Kamenický druhou změnu, na levou zálohu poslal Vitmajera. V předchozích zápasech byl střídající dorostenec vždy příjemným oživením hry, jenže ani on nějak zvlášť neprovětral chotětovskou defenzívu. Hostující obrana v čele s Benešem hrála pozorně. A když sám stoper zajistil pro své spoluhráče vedení v zápase, pomalu ale jistě se začala z bakovských hráčů vytrácet energie. Nešťastná branka padla brzo po změně stran, v 52.min z hranice vápna poslal Beneš hlavičkou „tenisový lob“ těsně pod břevno. Majzlan i se svými 190 centimetry byl na něj krátký a míč mu propadl do sítě - 1:2. Náš tým byl nalomen a sílu na obrat v sobě nenašel. Třetí branka pohřbila veškeré šance, do kterých se vlastně ani Bakov během druhého poločasu nedostal. To dokresluje vyprodukovaná jediná střela na branku střídajícím Loudou. Ostatní pokusy létaly vysoko nad brankovou konstrukci.

Příčiny domácí porážky popsal v pozápasovém hodnocení asistent trenéra Martin Brož: „Kluci se od počátku zápasu soustředili více na souboje než na fotbal, chtěli je vyhrát za každou cenu, dál pak už moc nemysleli na konstruktivní přihrávku, byla to z naší strany pouze velká bitva, kterou jsme nezvládli“.

 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ