NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Klubový tenisový turnaj BAKOV OPEN 2019

napsal Roman Vaněk

14. červenec 2019


Největší tenisový turnaj amatérských dvojic, organizovaný  bakovskými fotbalisty se opět uskutečnil na kurtech LTC Bakov V Podstrání. Již 7.ročníku se zúčastnilo rekordních 36 hráčů a hráček. A účast mohla být i podstatně vyšší, ale bohužel řadu tradičních účastníků, odvelela rodinná dovolená. Tento klubový turnaj SK Bakov má standardně tři fáze, první a velmi klíčovou je losování dvojic. Bitva o „nasazené tenisty“ byla při tahání míčků s číslem z koše znát. Druhou je kvalifikační fáze - ve třech základních skupinách se bojuje o postup mezi nejlepších osm párů. Ti co nepostoupili do horního pavouka, odehrávají  svůj plnohodnotný turnaj s názvem „Bakovský Challenge“

Letošní turnaj byl několikrát pro déšť přerušen. Tropické počasí z předchozích ročníků  letos v odpolední části  vystřídaly  dešťové přeháňky a občas se zdálo, že turnaj bude muset být přerušen a dohrán následující den, ale zamračená obloha se naštěstí na konec umoudřila a kaluže z antuky za pomoci slunečních paprsků a čistící čety s houbami v ruce zmizely, takže se finální souboje ve večerních hodinách mohly dohrát.

Základní skupiny vyprodukovaly několik aspirantů na titul. Nejtěžší červenou skupinu ovládl pár Sedláček V.- Domácí. Společně s nimi postoupili další favorité, čtyřnásobný vítěz turnaje Resl s Vaňkem M. a jediný dámský pár Štastná-Vaňková. Z nejvyrovnanější modré skupiny postoupil z prvního místa smíšený pár Sedláček T.-Maděrová, dále Čermák-Beránek a Vaníček-Boško. Osmičku doplnil ze zelené skupiny další smíšený pár Hůlková M.-Brodský a Kvapil-Maryška J.

Vývoj prvního čtvrtfinále ovlivnilo zranění partnera Sedláčka.  Jirka Domácí zápas s nataženým svalem  nevzdal, ale zápas pouze odkulhal a tomu odpovídal i jeho výsledek. Ostatní favorité svoje role potvrdili a potkali se v semifinále. Dále bez větších potíží přešli do očekávaného finále Resl s Vaňkem. Druhý souboj byl o poznání dramatičtější a rozhodovali drobnosti. Ve zkrácené hře se nakonec štěstí přiklonilo na stranu páru Tomáš Vaníček a David Boško. Ve finále, které nabídlo taktéž vyrovnanou partii, udržel tento pár opět více nervy na uzdě a po skvělém tenise se mohl upřímně radovat z vítězství v celém turnaji.

 

V dolním pavouku se hrálo o vítězstvi se stejným zaujetím a nasazením. Zajímavý byl výkon nakonec vítězného páru Fanta Petr – Lehký Ladislav. Dopoledne se jim ve skupině vůbec nedařilo a s odřenými ušima se dostali do turnaje poražených. Pro dva nejhorší páry z celkových 18 totiž skončila tenisová sobota již po základní skupině. Fanta s Lehkým obsadili poslední postupové 16.místo. Ve vyřazovací části díky lepší koncentrovanosti a disciplíně vrátili dvěma párům porážky ze skupiny. Nejtěžší to měli v semifinále, když proti nim Hájek se Špringerou měli za stavu 5:3 dva matchboly. Nepříznivý stav nakonec otočili a ve finále si Fanta s Lehkým lehce poradili s Krejčím a Beranem.

Ceny pro vítěze venovala firma JAP Jacina a PREFA Aluminiumprodukte. Za zajištění celodenního občerstvení oranizátoři srdečně děkují Zdenkovi a Ivě Juřicovým, jejich grilovací a cukrářské speciality ocenili všichni přítomní.

Fotografie z turnaje najdete na https://skbakov.rajce.idnes.cz/Bakovsky_grandslam_-_13.cervence_2019/

NAPIŠTE KOMENTÁŘ