NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Třetí podzimní vítězství. A mohlo být výraznější.

napsal Roman Vaněk

15. září 2019


TJ VITANA BYŠICE - SK BAKOV

0:2 (0:1)

Branky: 4.Somr, 88.Cecava

Sestava SK BAKOV:

Majzlan

 Hůlka , Resl ( 46. Takáč ) , Kvapil , Mareš

Somr , Frelich , Prokůpek , Bartoň ( 71.Hozák )

 Brož ( 80.Cecava ) , Boško ( 55.Formáček )

Ve druhém jdoucím venkovním zápase za sebou nenechal náš A-tým od úvodního hvizdu nic náhodě a šel si za svým cílem. Velmi brzo se ujal vedení a nadále tvrdil muziku. Byšičtí se od srpna mohou spoléhat na letní posilu z našeho okresu. Vloni v Dolním Bousově skončil a na volné noze se ocitl Marek Koštíř. A fotbalový cestovatel obdržel lukrativní nabídku právě z Byšic. V dosavadních třech kolech se pokaždé jednou trefil do soupeřovy sítě a postaral se o polovinu byšických branek. Dalo se tak očekávat, že tento mladoboleslavák bude v brankové potenci pokračovat. Jenže Bakov měl ve svém středu Ondru Prokůpka, kterému zápas náramně vyšel a Koštířovi nedal prostor k seberealizaci. Dobře bránil a zároveň i rozdával balóny spoluhráčům do ideálních pozic.

                           

Trenér Kamenický musel čelit několika omluvenkám. Nakonec ho změny na klíčových pozicích mile překvapily a byly hnacím motorem. Zraněného Maňase skvěle nahradil mladý Prokůpek a absenci Petra Vitmajera vyřešil vysunutím do útoku Martina Brože, který nechal rozpomenout všechny pamětníky na vlastní výkony před dlouhodobým zraněním. „Pokud by dnes vyšly všechny Brožákovi akce, domácí bychom pořádně gólově zostudili,“ hodnotil jeho přínos pro tým na staronové pozici druhý trenér Milan Beránek. Hlavní trenér týmu figurujícího v tabulce na třetím místě od konce ve střelbě branek na slova svého asistenta navázal a bědoval: „Jediný s čím dnes nejsem spokojen, je naše neproměňování gólových příležitostí. Nemoci jsme se nezbavili a nadále se v koncovce trápíme. Jinak kluci se drželi svých úkolů tak, jak jsme si před zápasem řekli, chválím je a především Ondru Prokůpka,“ krátce popsal třetí podzimní vítězství ze čtyř možných Jaroslav Kamenický.

Ve střelbě branek máme skutečně rezervy, týmu chybí střelecká osobnost, pouhých „pět“ podzimních branek si rozdělilo 5 hráčů (Kvapil, Vitmajer P., Maňas, Somr a Cecava). Dva loňští tahouni se na trávník ještě nedostali. Za minulý ročník nastřílel 17 branek a od července není neustále fit Matěj Vaněk. Na jaře to také pálilo Martinovi Ajchlerovi. Během několika kol, v nichž dostal příležitost, nastřílel „Cassidy“ soupeřům 6 branek. Již je po jedné operaci kolena, bohužel ho čeká další a jeho návrat na trávník je tak dnes nejasný.

Do sobotního zápasu v Byšicích jsme měli vstup náramný, již od 4.minuty jsme po kombinaci Brože, Boška a Mareše vedli. Jakub Mareš našel excelentním centrem na přední tyči Matyáše Somra a jeho první trefa v bakovském dresu otevřela vítězný zápas - 1:0. V 10.min prchá poprvé sám na gólmana Brož, ale trefuje jen brankáře. Ve 38.min hledá marně Brož v nezištné pozici Frelicha. O dvě minuty později chytá rohový kop soupeře Majzlan. Dlouhým výkopem vysílá na zteč Bošk, ale opět vítězí domácí brankář. Do druhého poločasu nahradil zdravotně oslabeného Resla Karel Takáč a během deseti minut se objevil rázem v několika šancích a mohl se se svým týmem rozloučit ve velkém stylu. Srb s maďarským pasem se totiž stěhuje za prací do Rakouska...

2.poločas podrobněji…

47. - Brož se uvolňuje na levé straně a hledá Takáče, jemu ovšem chyběli milimetry

49. - Prokůpek obírá domácí hráče a vyráží do protiútoku. V ideální pozici nachází Takáče, střela na zadní tyč jen těsně míjí domácí branku

50. - Prokůpek krásným pasem uvolňuje Boška, ten přehazuje gólmana, ale bohužel k naší smůle míč končí na tyči

54. - Bartoň posílá krásný centr z levé strany, všude přítomný Takáč přestřeluje branku

60. - Brože nachází dlouhý výkop Majzlana, jeho další atak opět domácí brankář likviduje, dorážku netrefuje Formáček

62. - domácí dávají po dlouhé době o sobě vědět. Zpětnou přihrávku byšický z malého vápna překopává Majzlanovu branku

67. - Bartoň vybojoval míč a utíká po levé straně. Centrem nachází na zadní tyči Takáče, ale ten opět přestřeluje.

Šetříme domácí, balón máme pod kontrolou a snažíme se dohrát zápas...

88. - domácí kopali trestný kop. Odkop nachází na polovině hřiště střídajícího Radima Cecavu a čerstvý hráč všem předchozím neúspěšným nájezdníkům ukazuje, jak je to jednoduché – 2:0.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ