NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Poločas prochozený, potom to bylo lepší.

napsal Roman Vaněk

28. říjen 2019


FK VYSOKÁ - SK BAKOV

3:2pp (1:1)

 

Branky: 32 Boško , 84 Vaněk

ŽK:  --- / ---

Rozhodčí: Leoš Hanák – Martin Stránský, Martin Koubek

Sestava SK Bakov:

Majzlan

Brož , Kvapil , Hájek , Mareš

Frelich

Cecava , Hammer ( 14. Vávra ) , Somr ( 42. Resl ) , Vaněk ( 89. Kamenický )

Boško ( 78. Hůlka )

Trenér Jaroslav Kamenický      Asistent Milan Beránek

Tři zápasy v řadě naše A-mužstvo neztratilo ani bod a po zisku cenných skalpů těch nejlepších se zařadilo v tabulce právě mezi ně. Tuto sobotu jelo navázat na vítěznou sérii do neoblíbené Vysoké v lehce obměněné sestavě. Trenér nemohl počítat s Maňasem, Bartoněm, Hozákem a Vitmajerem. Desáté podzimní vystoupení nedohráli brzo zranění Hammer se Somrem.

Vstup do zápasu nám nevyšel. Během úvodních 12-ti minut jsme mohli třikrát inkasovat, proti byly gólman Majzlan a neschopnost domácích hráčů. Poté přišla hluchá desetiminutovka, kterou přerušil hloupý faul Mareše. Ve 23.min kopali domácí trestný kop z hranice velkého vápna a Vaňkův úhyb ve zdi povolil sórovat kopajícímu Skopkovi  – 0:1. Souboje ve středu pole, nepřesnosti a hlavně nemastný a naslaný náš výkon vyplnily další třetinu poločasu. V pozápasovém hodnocení nebyl trenér Kamenický s prvním poločasem příliš spokojen. Nezměnila na tom ani rychlá akce ve 32.minutě znamenající srovnání stavu. Cecava zabojoval a po vyhraném souboji posunul míč na Boška, jemuž konečně vyšel v bakovském dresu lob brankáře – 1:1. Vzápětí domácí se snaží strhnout vedení na svou stranu, po naší chybě v obraně prchá jejich útočník na Majzlana, ten zabraňuje i dorážce dalšího vysockého hráče. Mdlý výkon celého týmu a předčasný odchod do sprch po svalových problémech dvou klíčových hráčů Hammera a Somra ovlivnily vývoj první dějství.

Po pauze nastoupil do druhého poločasu lepší Bakov. Krátce po rozehře šel sám střídající Resl, ale trefil jen domácího gólmana. V 52.min si zpracoval balón na hranici vápna Vávra, ale jeho střela skončila těsně vedle. V 67.min se na půlící čáře zmocnil balónu Vaněk, všiml si šourajícího brankáře kolem penaltového puntíku. A tak toho zkusil využít a vyslal střelu středního doletu, ta ale skončila na břevně domácí branky. Hostující Josef Gabčo (s 12 brankami třetí nejlepší střelec soutěže) narušoval pořádek před Majzlanem asi čtvrthodiny před koncem zápasu. V závěru se nechtějí bakováci smířit s remízovým výsledkem a tlačí na pilu. V 83.min uvolňuje Vaněk skvělým pasem Resla, ale ten v rozhodující chvíli ve slibném pozici po špatném zpracování přichází o míč. Domácí obránce zachraňuje na rohový kop. Po jeho rozehře si na hranici vápna našel odražený balón Vaněk a výstavní trefou do šibenici posílá těsně před koncem zápasu svůj celek do vedení - 2:1. S porážkou se tentokrát nechtějí smířit domácí. Již v nastavení nejprve utíká sám na polovinu soupeře Cecava. Netakticky si to však nasměřoval do středu hřiště, kde přichází o míč a dává Vysoké se záhy vrátit zpět před naši branku. Posledních chvíle  zápasy jsou pro nás krušné, musíme čelit neuvěřitelným závarům v těsné blízkosti před Majzlanem, za které si ale můžeme sami. Ve druhé minutě nastavení píská rozhodčí faul na hranici vápna. Kanonýr Gabčo trefuje pouze zeď, odražený balón míří zpět do našeho vápna, po závaru Kvapil zachraňuje na brankové čáře odkopem, toho se nezmocníme, ba naopak opět faulujeme! Trestný kop poslaný na zadní tyč sice končí na bakovské hlavě, ale snáší se na penaltu a domácí kapitán Rolenc stříhá ve vzduchu nůžkami a k naší nelibosti trefuje parádně šibenici - 2:2. Infarktový konec má pokračování, jdou se kopat rozdílové penalty. Bakov je jednou zvládl a jednou po odfláknutém přístupu jednotlivců přišel o bod. Tentokrát to nevyšlo Vávrovi, stal se jediným neúspěšným střelcem, což znamenalo konec naši vítězné šňůry.

Konkurenti v tabulce bodovali naplno, a proto nás sesadili z pomyslné bedny. Příští sobotu přivítáme v Podstrání dalšího souseda v tabulce, o bod třetí Kralupy. Šlágry nám jdou, a tak se můžeme těšit na další zápas kola…

NAPIŠTE KOMENTÁŘ