NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

GARDOVSKÝ TURNAJ OVLÁDLI LOŇŠTÍ VÍTĚZOVÉ.

napsal Roman Vaněk

29. červen 2017


V Bakově opět skončila fotbalová sezona až o týden později. Místní klub pořádal turnaj starých gard pod názvem PREFA CUP již popáté. V sobotu 24.6. se sjelo do areálu V Podstrání 11 týmů. Nejdále to měly dva pražské týmy hrající Hanspaulskou ligu Hertha ZMZ VET a Estudiantes. Z jiného kraje byly ještě Amici Liberec, Stará garda Rychnov u Jablonce n/N a Sokol Libáň.

Turnaj si získává oblibu především pro svou fotbalovou kvalitou. Na trávníku se potkávají hráči, jež se mohou pyšnit například titulem mistr ligy ve futsalu z roku 1999. Na nejlepšího střelce turnaje třeba aspiroval asistent trenéra reprezentace v malé kopané Stanislav Bejda, který s týmem získal před nedávnem v Brně na ME stříbrné medaile.

 

Říká se, že zvítězit je těžké, ale těžší je prvenství obhájit. Oba kroky má úspěšně za sebou domácí tým Bejci Bakov - od prvních ročníků největší favorit turnaje. Paradoxně první tři ročníky výsledkově propadl. Páté, čtvrté a páté místo bylo vždy velkým zklamáním pro tým složený z části z aktivních hráčů A-týmu SK Bakov. Naopak v těchto ročnících stál vždy na stupních vítězů bratrský tým Stará garda Bakov (2x druhý a 1x třetí). Vloni Bejci však zlomili prokletí, a turnaj vyhráli. Letos byla cílem obhajoba. Tu zahájili suverénním vítězstvím nad Slavíky Bakov 5:0. Poté celý turnaj dominovali a obdrželi pouhé 2 branky. Celkové vítězství museli však potvrdit v posledním zápase turnaje, do kterého přivedl los vítěze skupiny B - MSK. Vypjatý souboj „o všechno“ rozhodla hlavička Tomáše Chromého, která potvrdila, že Bejci titul obhájí a rival z M.Hradiště skončí druhý.

Navzdory průběhu turnaje nakonec třetí skončila Ranka Nová Ves. Mužstvo s nejhorším skóre 5:11 ve finálové skupině postavilo základ úspěchu dvěma důležitými výhrami (v základní skupině s Bejky 1:0 a Libání 2:1). Protože tento turnaj nemá vyřazovací část, ale hraje se systémem každý s každým o body, hráči z Nové Vsi získali právem bronzové medaile. Čtvrté místo pro Sokol Libáň pomohl vykopat nejlepší střelec turnaje Roman Balcar (10 branek). Pátým Slavíkům došly síly, a o jisté stupně vítězů se připravili v posledním zápase s Libání.

Skupinu poražených ovládli Amici z Liberce. Pražský Estudiantes si vybral nováčkovskou daň a skončil předposlední.

Sestavy bakovských týmů

Bejci: Majzlan – Sedláček (2 branky), Vaněk, Fanta M., Chromý (3), Šimáně (2) – Beránek (4), Kühnel (3), Šavrda, Špringer (3), Resl (1)

SG Bakov: Lehký – Balogh, Vitmajer, Brodský, Šimon, Fanta P., Korbář, Bareš, Smutný, Bláha, Rýdl

Úspěšnou organizaci turnaje podpořila společnost PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. Praha-H.Počernice a Pivovar Svijany. Poděkování si zaslouží Hospoda Na Hřišti, Zdeněk Juřica, Libor Sameš, Ondřej Prokůpek, Radim Cecava, Matěj Vaněk, Tomáš Tyl, Karel Pilz.

V Bakově opět skončila fotbalová sezona až o týden později. Místní klub pořádal turnaj starých gard pod názvem PREFA CUP již popáté. V sobotu 24.6. se sjelo do areálu V Podstrání 11 týmů. Nejdále to měly dva pražské týmy hrající Hanspaulskou ligu Hertha ZMZ VET a Estudiantes. Z jiného kraje byly ještě Amici Liberec, Stará garda Rychnov u Jablonce n/N a Sokol Libáň.

Turnaj si získává oblibu především pro svou fotbalovou kvalitou. Na trávníku se potkávají hráči, jež se mohou pyšnit například titulem mistr ligy ve futsalu z roku 1999. Na nejlepšího střelce turnaje třeba aspiroval asistent trenéra reprezentace v malé kopané Stanislav Bejda, který s týmem získal před nedávnem v Brně na ME stříbrné medaile.


 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ