NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

KEMPOVÁNÍ U TRAVNATÉHO HŘIŠTĚ

napsal Roman Vaněk

8. září 2020


KEMPOVÁNÍ V PODSTRÁNÍ

Polední prázdninový týden proběhnul V Podstrání čtyřdenní fotbalový kemp žákovských kategorií. Mezi travnatými hřišti vyrostlo na pár dní stanové městečko, ve kterém přespávalo 28 hráčů ve věku 10 -15 let. Hlavním organizátorem akce byl Jiří Domácí. Společně s Jaroslavem Beranem a Tomášem Vaníčkem připravili pro účastníky sportovně bohatý a všestranně náročný program. Základem samozřejmě byl fotbal, dále rozvoj tělesné zdatnosti a samostatnosti, a posílení kolektivu.

 

Stravování proběhlo na hřišti. Po dohodě s panem Tondrem dodávala restaurace Beseda obědy a večeře, trenéři měli na starost snídaně. Hráči absolvovali od úterý do pátku vícefázové tréninkové jednotky a pro zpestření akce turistické výlety.

 

Další plán bohužel zhatilo počasí, místo původně plánované cesty do Rumburka za příbuzným sportem s názvem Fotbalgolf, zařadili trenéři návštěvu mladoboleslavského Aquaparku. O další zábavu se postaraly nohejbalové turnaje, větší kluci si to rozdali na standardním antukovém hřišti, mladší na travnaté improvizované ploše. Nechyběly také soutěže zaměřené na všestrannost. Dny končily večerní improvizovaným „letním kinem“, s hláškami z českých komedií odcházeli kluci do stanů.

V rámci soustředění sehráli žáci přátelská utkání, ve středu přijeli sousedé z Bělé pod Bezdězem a kemp zakončilo v pátek utkání s Unionem Berounem. S oběma soupeři se odehrály dvojzápasy, mladších a starších žáků. Pro naše starší žáky, nováčky krajské soutěže byli berounští hrající krajský přebor, toho času na soustředění v Borovice, dobrou přípravou na nadcházející novou sezonu. Trenéry příjemně potěšily výhry starších žáku, u mladších naopak prověrky odhalily rezervy.

 

Žákovskému soustředění se nevyhnula nešťastná událost, při tréninku došlo ke zranění Davida Vondráčka. Bakovský hráč byl nucen podstoupit operaci zlomené ruky a nyní se úspěšně zotavuje. Davidovi přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na trávník.

 

Po pátečním úklidu stanů a klubových prostor se kluci hromadně přesunuli na házenkářské hřiště za sokolovnu, kde se konalo republikové mistrovství Národní házené v kategorii mladších žaček. Svou přítomností podpořili při putování turnajem domácí házenkářky, mezi kterými se objevila nejedna kamarádka. Již dnes se všichni těší na další, již třetí kempování, které by mělo proběhnout opět na konci příštích prázdnin. Alespoň ohlasy od účastníků to potvrdily, trenéři prostě nasadili laťku hodně vysoko…

  

  

 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ